• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 25.09.98, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Mihkli trahteri road näivad väsinud

Mercuri Internationali peadirektor Kaido Vestberg tuli lõunale Endla tänaval asuvasse Mihkli trahterisse puhta lehena, avatult nii heale kui halvale. Ta ei olnud trahterist varem kuulnud, sest söögikohale viitav tänavareklaam on autoga möödasõitjale nurgataguse tõttu märkamatu.
Esimesed emotsioonid on lootustandvad: parklas on vabu kohti küllaga, ka esimene pilk söögisaali palkmaja imitatsiooniga sisekujundusele loob ootused suurepäraseks lõunatunniks. Tõsi, nagu hiljem selgus, tõi trahteri suhtes soodne parklakoht kaasa trahvikviitungi aknaklaasi vahel.
Mihklisse astudes satume keskpäevale iseloomulikult ülerahvastatud baarileti äärde. Segadusest selgub, et on valida päevamenüü ja a la carte'i vahel ning et menüüd ei tohi mingil juhul kaasa võtta. Saginast pääsemiseks nõustume pimesi a la carte'iga ning valime mitmetasandilisest saalist erinevate istumisvariantide seast neljakohalise raske palklaua. Ettekandja jätab lauda ühe menüü.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Igasuguse kujunduseta menüüst toitu valides jääb aega ka ringi vaadata. Kaido Vestbergile jätab trahteri interjöör hea mulje. Väljapeetus ja detailide kooskõla on söögikohta iseloomustavad märksõnad. Ometi üks koht, kus on riidenagisid piisavalt! Samas tunnetame, et hubasusest on puudu ja loodame, et selle kompenseerib hea soe teenindus ja suurepärane köök.
Eelroaks valib Kaido Vestberg mitmekesise salatisortimendi hulgast krevetivaliku (50 kr), mina krevetisupi (30 kr). Ehkki põhiroogade nimekirjas leidub kala-, kana-, looma- ja sealiha, tundub külalisele see mitmekesisus näiline, sest näiteks kalaroad põhinevad külmutatud kalal, mille tõttu Kaido Vestbergi arvates kaob toidu väärtus. Ta otsustab rohelises kastmes steak'i (85 kr) kasuks, valides juurde kolmest võimalikust lisandist friikartulid. Minu huvi köidab Trahteri praad ehk täidetud sealiha ?ampinjonidega (95 kr), mille juurde peaksid sobima keedukartulid.
Külaline hindab tellimuse võtnud blondi ettekandja väga püüdlikuks, nähes samas ka tohutut arenguvõimalust. Tundub, nagu neiu kardaks klienti, püüdes meiega võimalikult vähe suhelda. Näiteks oma koorega kohvi soovi kohalejõudmises polnud külaline sugugi kindel, sest tütarlaps oli juba teel leti poole. Ootasime, et meile tutvustatakse roogi, püütakse jätta majast mulje, mis meelitaks tagasi.
Koore-krevetisupp on päris kogukas ja väga rammus. Üksnes supist saaks kerge näljaga kõhu täis. Vestbergi krevetivalik sisaldab kooritud ja koorimata mereande, millele on lisatud oliive, mahedat kastet ja sidruniviile. Kreveti maitses ei saa küll kunagi pettuda, kuid kastmega üle valatud koorega krevette on külalisel ebamugav puhastada.
Põhiroad valmistavad pettumuse. Nii liha kui rohelised lisandid tunduvad välimuselt ja maitselt väsinud. Kaido Vestbergi nätskeid-rasvaseid friikartuleid on vist aga liiga kaua potis hoitud. Kõhu saab täis, aga eredat maitseelamust, mida ikka ja jälle tahaks kogeda, ei tunne.
Jäätisemiks (25 kr) ja koorekohv (10) leevendavad õnneks eelnevat pettumust. Lahkudes silma jäänud eralduses uhkeldav sakstekamber tundub ruumina piisavalt privaatne ja eraviisiliseks kohtumiseks sobiv.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- toiduvalik - 7 punkti
- joogivalik - 5 punkti
- teenindus - 4 punkti
- kiirus - 9 punkti

Artikkel jätkub pärast reklaami

- puhtus - 9 punkti
- sisekujundus - 9 punkti

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 11 p 8 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele