Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed ei võta Hansat üle

  Intervjuu Swedbanki presidendi Reinhold Geijeriga

  Seda ma ei saa öelda, see on ärisaladus. Me peame vestlema teiste võimalike investoritega, kes võivad olla need, kes ostavad ära meie üleliigsed aktsaid. Nii et ma ei või hinda öelda.
  Me peame arutama juhatusega, milline on hea aktsionäride struktuur. Meie tahame säilitada aktsia likviidsust. Me tahame, et aktsia oleks huvitav, ligimeelitav. Ei saa öelda, mitu protsenti aktsiatest peaks olema vabalt kaubeldav, sest Swedbanki puhul on näiteks niimoodi, et vaid 10% aktsiaist on vabalt kaubeldav, kuid aktsionäre on palju. Niisiis on tähtsam aktsionäride arv kui protsent.
  Meie huvi on õppida teineteiselt. Me soovime Hansapangale head turupositsiooni, nagu on Swedbankil Rootsis. Me tahame liitu Hansapangaga. Hansapanga puhul on hea tema turupositsioon, samuti väga head inimesed, kes seal töötavad. Meile meeldib väga, et töötajad on motiveeritud töötamaks hea panga ehitamise nimel. Inimesed on väga ambitsioonikad ja haritud.
  Meie tahame olla ikka partnerid, mitte liita panka. Meie näeme eelisena asjaolu, et Hansapank on kohalik, rahvuslik ja Balti pank ning ka kohalike investorite käes.
  Ma oleksin üllatunud, kui kõik Hansapangas oleks hästi, nii pole see ka meil.
  See ei ole minu asi ja ma ei oska sellele vastata. Seda peab arutama Hansapanga nõukogu.
  Ei, sellist plaani meil ei ole. Seda peab aja jooksul arutama nõukogu.
  Hansapanga nime all. Hansapank on Balti pank. On muidugi alasid, kus me saame koos töötada.
  Minu ettekujutus on, et Swedbanki klient tunneks end Hansapangas kui Swedbanki pangavõrgus. Et klient ei tunnetaks mingit piir Eesti ja Rootsi vahel. Ja ka vastupidi.
  Mina ei saa sellele vastata. Minu meelest peab tegevus olema konstruktiivne, mitte hävitav. Tegelikult on see Hansapanga juhatuse asi.
  Nad saavad ise hakkama.
  Peab olema realistlik kogu maailma majanduse osas ning minu arvamus selle kohta on pessimistlik. Aasia kriis avaldas halba mõju tervele maailmale, Vene kriisil on rohkem psühholoogiline mõju. Börsi kohta ei oska keegi midagi öelda.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Selgusid värsked aasta ajakirjaniku nominendid
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.

Olulisemad uudised

Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.