• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suletud fondid võivad avaneda

  Väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi ütles, et kas tema ise või fondihaldurite liidu esimees Sten Soosaar kavatseb esitada rahandusministrile seaduse muudatuse eelnõu fondide mahu piirmäära kaotamiseks. Kui investorite huvid on kaitstud ehk fondihaldur suudab investeeringut tagada, siis pole piirmäär vajalik, leidis Mägi. «Mina kiidan seaduse muudatuse heaks,» lisas ta.
  Mägi sõnul võib fondide tegevus seaduse muutmise korral alata juba kuu möödudes.
  Fondihaldurite liidu esimees, Talinvest Varahalduse ASi tegevdirektor Sten Soosaar leidis, et 5 miljoni krooni suurune fondimahu piirmäär ei näita tänapäeval enam midagi, sest tehingute mahud on vähenenud. «Piirmäära võib käsitleda kui Eesti fondinduse hävitajat,» ütles Soosaar. Tema sõnul on kõik suletud fondid elujõulised, kuid nende tegevuse peatamine jätab inimestele pangakriisi valguses mulje, et asi on untsus ning raha tuleb ruttu välja võtta. «Fondihaldurid on aga huvitatud stabiilsusest ning usaldusväärsusest,» sõnas ta.
  Fondihaldusfirma Hansa Asset Management fondihaldur Mihkel Õim ütles, et mingi piirmäär peaks fondide tegevust reguleerima. Kuna üle poole investeeringutest peavad olema väiksemad kui 5 protsenti fondi mahust, siis söövad teenustasud ja ka haldustasud väiksemahulise fondi kasumi ära, sõnas Õim. Praegu kehtiv 5 miljoni kroonine mahupiir paistab normaalne olevat, lisas ta.
  Eelmisel kolmapäeval suletud investeerimisfondidesse jäi kokku kinni 23 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.