19. oktoober 1998 kell 22:00

Kütuseaktsiis tekitab kadedust

Mootorikütuseaktsiisi puhul ei ole Eestis rakendatud põhimõtet -- kasutaja maksab -- ehk kütuseaktsiis ei ole läinud otse teedeehitusse-korrashoidu, vaid riigieelarvesse. Põhjendus on seni olnud, et ainult aktsiisist teede jaoks ei jätku. Tulevaks aastaks saab teedehoid taotletud 1 miljardi 98 miljoni asemel 821 miljonit krooni koos riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Olev Raju sõnadega, et kütuseaktsiis ei peagi teedesse minema. 1999. a loodetakse kütusaktsiisi koguda 1,6 miljardit, lisame autoaktsiisist loodetava 377 miljonit jt sohvrite koormised -- kui see tulu läheks otse maanteeametile, oleks riigieelarveaukude lappijate kadedus küll suur, ent teed oleksid korras ja autosõitjad teaksid, mille eest nad maksavad.

Hetkel kuum