Treilerkaup pääseb uuest aastast laevaga Inglismaale

20. oktoober 1998, 00:00

ArgoMann Ferry Service'i uus ro-ro-laev väljub Inglismaa Harwichi sadamast reede lõunal ja jõuab Tallinna esmaspäeva lõunal. Seega kulub transiidiks vaid nädalavahetus. Ekspordiks laev nii hästi ei sobi, sest esmaspäeva pärastlõunal Tallinnast väljudes jõuab ta Harwichi alles reede hommikul. Tõenäoliselt jäävad laevalt mahavõetavad treilerid sadamasse seisma ka nädalavahetuseks.

Kauba impordiks Inglismaalt on ArgoManni uus liin väga kiire, ekspordiks ta nii mugav ei ole. Osakoormate puhul on aga palju mugavam hakata kasutama konteinerite asemel treilereid. Praegu saab Inglismaale laevaga kaupa vedada vaid Eesti Merelaevanduse (EML) konteinerlaevaga.

Saksamaalt kaupa vedades kasutaksin aga ikkagi Travendi või EMLi Kieli laevaliine. Saksamaalt on Kieli kaudu mugavam kaupa tuua kui läbi Saksamaa loodenurgas asuva Cuxhaveni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing