Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parteilisus tagab reklaamiloa

  Koonderakond on linna osalusega Expoplakatis juba aasta alguses broneerinud suure hulga reklaamipindu. Expoplakatil on kesklinna piirkonnas suurim arv suurtahvleid, lisaks sajad elektripostide külge seatud reklaamiplakatid.
  Keskerakonna teenindamisest Expoplakat Lauri Vitsuti sõnul huvitatud ei olnud ja Keskerakond pöördus seepeale OÜ Megameedia poole. Viimasele ei andnud kesklinna valitsus aga reklaamiluba, põhjendades keeldumist sellega, et firma oli kevadel ilma loata reklaami paigaldanud ja usalduse kaotanud.
  Vitsuti sõnul maksis Megameedia kõik trahvid ja maksud korralikult ära ja põhjust millegi eest tagantjärele karistada polnud.
  Üle-eelmisel nädalal kisuti kesklinna valitsuse korraldusel öösel maha Megameedia poolt loata paigaldatud Q GSMi tänavareklaamid. Megameedia esitas seepeale politseisse avalduse omandi riisumise kohta kriminaalasja algatamiseks.
  Kesklinna valitsus polnud Vitsuti sõnul kohtuasjast huvitatud ja esmaspäeva õhtul jõuti kokkuleppele, et Megameedia saab reklaamiloa.
  Lauri Vitsuti sõnul saab linna osalusega Expoplakat reklaamipindasid rentida märksa odavamalt kui Megameedia.
  Expoplakatile ja veel viiele välireklaamifirmale kehtib soodustariif 65 kr/m², kuid Megameedia maksab volikogu kehtestatud määra järgi rohkem, 75--150 kr/m².
  Kesklinnas kaua aega haljastuse ja reklaami eest vastutanud vanema asetäitja Urmas Mikk töötab nüüd Expoplakati nõukogu esimehena. Urmas Mikk ütles eile, et Expoplakatil oli linnaosaga sõlmitud leping enne uute tariifide kehtima hakkamist ja seda lepingut ei saanud niisama katkestada.
  Kesklinna valitsuse haljastuse ja linnakujunduse osakonna juhataja Kaia Sarnet kinnitas, et kui volikogu võttis 1996. aastal vastu reklaamimaksu määruse, oli osadel firmadel leping varasemast madalamate hindadega ja lepinguid ühepoolselt ilma kohtusse minekuta muuta ei saanud. Siis otsustas Tallinna reklaaminõukogu kehtestada varem lepinguid omanud firmadele nn efektiivsuse indeksi ja anda 15% allahindlust, jätkas Sarnet.
  OÜ Megameedia juhatuse esimees Villu Ainsam sõnas eile pärast reklaamiloa saamist, et ehkki aktsepteerib volikogu kehtestatud hindu, oleks õiglane, kui kõik reklaamifirmad saaks võrdsed võimalused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Arco Vara juhtkond muutub
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kirjanen lahkub Graanul Investi juhatusest
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Omniva avas tuleviku postkontori
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.