• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parteilisus tagab reklaamiloa

  Koonderakond on linna osalusega Expoplakatis juba aasta alguses broneerinud suure hulga reklaamipindu. Expoplakatil on kesklinna piirkonnas suurim arv suurtahvleid, lisaks sajad elektripostide külge seatud reklaamiplakatid.
  Keskerakonna teenindamisest Expoplakat Lauri Vitsuti sõnul huvitatud ei olnud ja Keskerakond pöördus seepeale OÜ Megameedia poole. Viimasele ei andnud kesklinna valitsus aga reklaamiluba, põhjendades keeldumist sellega, et firma oli kevadel ilma loata reklaami paigaldanud ja usalduse kaotanud.
  Vitsuti sõnul maksis Megameedia kõik trahvid ja maksud korralikult ära ja põhjust millegi eest tagantjärele karistada polnud.
  Üle-eelmisel nädalal kisuti kesklinna valitsuse korraldusel öösel maha Megameedia poolt loata paigaldatud Q GSMi tänavareklaamid. Megameedia esitas seepeale politseisse avalduse omandi riisumise kohta kriminaalasja algatamiseks.
  Kesklinna valitsus polnud Vitsuti sõnul kohtuasjast huvitatud ja esmaspäeva õhtul jõuti kokkuleppele, et Megameedia saab reklaamiloa.
  Lauri Vitsuti sõnul saab linna osalusega Expoplakat reklaamipindasid rentida märksa odavamalt kui Megameedia.
  Expoplakatile ja veel viiele välireklaamifirmale kehtib soodustariif 65 kr/m², kuid Megameedia maksab volikogu kehtestatud määra järgi rohkem, 75--150 kr/m².
  Kesklinnas kaua aega haljastuse ja reklaami eest vastutanud vanema asetäitja Urmas Mikk töötab nüüd Expoplakati nõukogu esimehena. Urmas Mikk ütles eile, et Expoplakatil oli linnaosaga sõlmitud leping enne uute tariifide kehtima hakkamist ja seda lepingut ei saanud niisama katkestada.
  Kesklinna valitsuse haljastuse ja linnakujunduse osakonna juhataja Kaia Sarnet kinnitas, et kui volikogu võttis 1996. aastal vastu reklaamimaksu määruse, oli osadel firmadel leping varasemast madalamate hindadega ja lepinguid ühepoolselt ilma kohtusse minekuta muuta ei saanud. Siis otsustas Tallinna reklaaminõukogu kehtestada varem lepinguid omanud firmadele nn efektiivsuse indeksi ja anda 15% allahindlust, jätkas Sarnet.
  OÜ Megameedia juhatuse esimees Villu Ainsam sõnas eile pärast reklaamiloa saamist, et ehkki aktsepteerib volikogu kehtestatud hindu, oleks õiglane, kui kõik reklaamifirmad saaks võrdsed võimalused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.