Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turu loidus toob aktsiate hinnad alla

  Teist päeva järjest jäi Tallinna börsi päevakäive allapoole 10 mln kr taset. Aktsiahindade langus väikese, et mitte öelda olematu käibe korral on küllalt tavaline, sest mingi hulk müüjaid, kes soovivad või on sunnitud positsioonist loobuma, on alati olemas. Võrdväärse ostuhuvi puudumisel, millele viitab äärmiselt tagasihoidlik päevakäive, hakkavad aktsiate hinnad aga langema.
  Erilisest kasumivõtmisest on praegu raske rääkida, sest pole, mida võtta. Enamik aktsiaid liigub oma viimase aasta madalaimate tasemete lähistel ja turgu suunavad hetkel spekulatiivsed investorid, kes võtavad päevasiseseid positsioone, ning investorid, kes korjavad turult oma investeeringute viimaseid riismeid. ÄP indeks kukkus eilsel loiul ja kauplemisvaesel turul 2,09%, 289,89 punkti tasemele.
  Avaldatavad uudised turu liikumist kuigivõrd praegu ei mõjuta, pigem on suunavaks emotsionaalsed mõjurid. Seetõttu pole erilist tagajärge oodata ka Saku õlletehase eilsele teatele oma üheksa kuu majandustulemuste kohta. Tulemused iseenesest olid head ja ettevõtte kasum möödunud aasta sama ajaga kasvanud neljandiku võrra ehk 37,1 mln kroonile. Vaatamata jahedale suvele suutis Saku õlletehas oma müügimahtusid märgatavalt suurendada, mis on väidetava majanduskriisi tingimustes eriliselt silmapaistev. Ühtegi tehingut Saku aktsiaga siiski eile ei registreeritud.
  Teisipäeval toimunud börsi noteerimiskomisjon võttis vastu mitu põnevat otsust. Väikeinvestorite huvide kaitse sai otsustamisel määravaks ja vastu emitendi enda soovi jätkatakse kauplemist Tallinna farmaatsiatehase aktsiaga, küll lisanimekirjas. Mis saab aga siis, kui noteerimisest mittehuvitatud ettevõte ei kavatse enam börsireegleid järgida (ei avalda infot jne), ei ole seni keegi vastanud. Mõningase üllatusena sattus noteerimiskomisjoni hambusse EMV aktsia, mis samuti lisanimekirja tõsteti. Üsna huvitav on siinjuures see, et vaid mõnikümmend miljonit krooni kõrgema kapitalisatsiooniga Merko Ehituse aktsia jäeti põhinimekirja edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.