• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Ühendriikides kaks nädalat kestnud tõus lõppes reedel. Dow indeks vajus 80 punkti 8452,29 punkti tasemele. NYSE-l juhtisid langevad aktsiad 17:13. Müügisurve tugevnes päeva teisel poolel, algas kasumi väljavõtmine. See nädal algas Euroopa suurimate turgude tõusuga, enamik lõpetas päeva plusspoolel. Järske muutusi esmaspäeval oodata pole, sest suurem osa III kvartali finantsaruandeid on juba avalikustatud.
  Helsingi. Soome börs alustas nädalat tagasihoidliku tõusuga. Eelmise nädala tugevast tõusust suhteliselt väsinuna liikus indeks vaikselt plusspoolel, kuid jäi siiski maha teistest Euroopa turgudest. Päeva teisel poolel tugevnes müügisurve, mis viis indeksi miinusesse. Nokia aktsia liikus 436 ja 427 FIMi vahemikus ja lõpetas päeva 432 FIMil. Metsandussektori indeks langes 0,09%. Kuidas liigub Nokia Ühendriikides, määrab suures osas ka turu teisipäevase suuna.
  Stockholm. Rootsi börsil valitses nagu Soomes päeva esimesel poolel vaikus, hinnad liikusid tagasihoidlikult tõususuunas. Ericssoni hind kõikus päeva jooksul 174 ning 169 Rootsi krooni vahel, jäädes püsima 171,5 SEKil. Euroopa turgude pärastlõunane nõrkus mõjutas ka Rootsi turgu. Indeks jäi siiski plussi, tõustes 0,56%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.