• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa võitleb kaubaarve pettustega

  Venemaa tollikomitee määruse järgi kontrollitakse septembri lõpust tähelepanelikult piiril imporditavate kaupade arveid. Kauba saatja peab vedajale kaasa andma täpselt vormistatud arved.
  Määruse järgi saadab piiritoll sihtpunkti tolliterminaali arvutivõrgu kaudu info kaubaarvete kohta. See välistab sihtpunktis enne kauba lahtitollimist arve vahetamise väiksemat kauba maksumust näitava arve vastu. Ebakorrektsete arvetega koormad jäetake piirile. Arvel ei tohi olla ka selliseid pisilohakusi, nagu puuduvad lõppsummad ja ühikud, pole kirjas kauba saaja täpset ettevõtlusvormi jne.
  Uus süsteem välistab arve vahetamise sihtpunktis enne tolli vormistamist.
  Samas võib sellise infovahetusega oodata imesid. Piiril vormistatakse arve arvutisse ja saadetakse Moskva autovedude kesktolli, kes peaks hakkama infot tollipunktide vahel laiali jagama. Kas nad seal aga teavad, kuhu tollipunkti mingi arve täpselt on suunatud. Süsteemi toimimine on väga hämar ja keegi pole seda valgustanud.
  Esialgu pole ka vedajatelt tagasisidet, sest Venemaa veod seisavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.