• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ka ESS on börsilt lahkumas

  Kauplemine Tallinna börsil oli eile tavapäraselt loid ja volatiilne. Börsisüsteemi kogukäive ulatus päeva jooksul registreeritud 201 tehingus napilt üle 10 miljoni krooni taseme -- 10,20 mln krooni.
  ÄP indeks liikus taas jõuliselt allapoole, kukkudes päevaga 3,57%, 273,86 punktile, jõudes järjest lähemale viimase paari aasta miinimumtasemele 265 punktil. Kuna aga midagi rõõmustavat börsil praegu juhtumas pole, on küllalt tõenäoline, et indeks 265 punktile ka kukub. Maaklerite prognooside kohaselt valitseb lühemas perspektiivis turul kindlasti langustrend.
  Eilse 3,5protsendilise kukkumise taga olid väga tugevalt põhinmekirja aktsiad ja eriti pangandussektor, mille langusprotsendid jäid 5,8 ja 13,6 vahele. Suurim kukkuja oli Forekspank ja suhteliselt kõige paremini (kaotus oli kõige väiksem) läks turuliidril Hansapanga aktsial.
  Forekspanga aktsiale sai eile saatuslikuks kogu praegust turgu määrav lühiajaliste positsioonide likvideerimine. Osa investoreid mängis Forekspanga reorganiseerimise peale, lootes, et see toetab aktsia hinda. Aktsiaturu üleüldine kauplemishuvi puudus toob aga aktsiate hindu järjest allapoole ja sunnib nii likvideerima ka spekulatiivsed positsioonid, mis võib aeg-ajalt kukkumist võimendada. Talinvest-Suprema müügijuht Veiko Maripuu ütles Forekspanga aktsia langust BNSile kommenteerides, et Forekspanga puhul oli tegemist suure eufooriaga ja midagi fundamentaalset tõusu taga ei ole olnud.
  Nagu karta oligi, otsustas ESSi nõukogu eile, et peab lähitulevikus otstarbekaks aktsia noteerimise lõpetamist Tallinna börsil. Tallinna farmaatsiatease nõukogu loodud pretsedent võib tulevikus kindlasti veelgi järgijaid leida. ESSi puhul on positiivsem, et oma avalduses väljendasid nad soovi mitte jätta väikeaktsionäre tähelepanuta. Iseküsimus on see, mil moel on börsilt lahkumine seotud strateegilise partneri otsingutega. Taunimist vääriv oleks kindlasti see, kui väikeaktsionäridelt 62,3 krooniga ostetud aktsiad kallimalt edasi müüakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.