Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ka ESS on börsilt lahkumas

  Kauplemine Tallinna börsil oli eile tavapäraselt loid ja volatiilne. Börsisüsteemi kogukäive ulatus päeva jooksul registreeritud 201 tehingus napilt üle 10 miljoni krooni taseme -- 10,20 mln krooni.
  ÄP indeks liikus taas jõuliselt allapoole, kukkudes päevaga 3,57%, 273,86 punktile, jõudes järjest lähemale viimase paari aasta miinimumtasemele 265 punktil. Kuna aga midagi rõõmustavat börsil praegu juhtumas pole, on küllalt tõenäoline, et indeks 265 punktile ka kukub. Maaklerite prognooside kohaselt valitseb lühemas perspektiivis turul kindlasti langustrend.
  Eilse 3,5protsendilise kukkumise taga olid väga tugevalt põhinmekirja aktsiad ja eriti pangandussektor, mille langusprotsendid jäid 5,8 ja 13,6 vahele. Suurim kukkuja oli Forekspank ja suhteliselt kõige paremini (kaotus oli kõige väiksem) läks turuliidril Hansapanga aktsial.
  Forekspanga aktsiale sai eile saatuslikuks kogu praegust turgu määrav lühiajaliste positsioonide likvideerimine. Osa investoreid mängis Forekspanga reorganiseerimise peale, lootes, et see toetab aktsia hinda. Aktsiaturu üleüldine kauplemishuvi puudus toob aga aktsiate hindu järjest allapoole ja sunnib nii likvideerima ka spekulatiivsed positsioonid, mis võib aeg-ajalt kukkumist võimendada. Talinvest-Suprema müügijuht Veiko Maripuu ütles Forekspanga aktsia langust BNSile kommenteerides, et Forekspanga puhul oli tegemist suure eufooriaga ja midagi fundamentaalset tõusu taga ei ole olnud.
  Nagu karta oligi, otsustas ESSi nõukogu eile, et peab lähitulevikus otstarbekaks aktsia noteerimise lõpetamist Tallinna börsil. Tallinna farmaatsiatease nõukogu loodud pretsedent võib tulevikus kindlasti veelgi järgijaid leida. ESSi puhul on positiivsem, et oma avalduses väljendasid nad soovi mitte jätta väikeaktsionäre tähelepanuta. Iseküsimus on see, mil moel on börsilt lahkumine seotud strateegilise partneri otsingutega. Taunimist vääriv oleks kindlasti see, kui väikeaktsionäridelt 62,3 krooniga ostetud aktsiad kallimalt edasi müüakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.