• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturg on vajumas talveunne

  Kauplemine Tallinna börsil jäi reedel viimasele ajale iseloomulikult äärmiselt vaikseks. Börsisüsteemi kogukäive küündis napi 7,97 miljoni kroonini ja maaklerid kurtsid töö lõppemise üle.
  Hoolimata langevate aktsiate 10:7 ülekaalust börsil viis liideraktsiate tõus reedel tõusule ka ÄP indeksi, mis kerkis päevaga 0,81 protsendi võrra, 277,03 punkti tasemele.
  Reede keskpäeval selgusid Hansapanga grupi üheksa kuu majandustulemused. Baltimaade suurim finantsgrupp on teeninud selle aasta üheksa kuuga 168,7 miljonit krooni puhaskasumit ja grupi varade maht oli aruandeperioodi lõpul 26,91 miljardit krooni. Pealtnäha igati korralikud tulemused, mida mõnevõrra tuhmistab asjaolu, et suur osa aasta algusega võrreldes tekkinud kasvust on saavutatud tänu Hoiupanga liitmisele (tegelik varade kasv vaid 2,8 miljardit) ja suur osa kasumist teenitud panga tütarettevõtetes. Lisaks lükati ühinemise käigus Hoiupanga aasta esimese kuue kuuga teenitud 320 miljoni kroonine kahjum tulevaste perioodide kanda ja reedel avaldatud numbris see ei kajastu.
  Börsil erilist reaktsiooni Hansapanga grupi tulemuste avaldamisele ei järgnenud. Turule jäänud investoritele numbrid erilist üllatust ei valmistanud. Ilmselt pole järelmõju oodata ka täna, sest enamiku investoriteni jõudis uudis tõenäoliselt reedel enne börsi sulgemist. Hansapanga aktsia hind kerkis reedel tagasihoidliku 2,3 miljoni kroonise päevakäibe juures 2,33%.
  Enimkaubeldud oli reedel 3,26 mln krooniga Ühispanga aktsia. Ühispanga aktsia puhul toetab kauplemisaktiivsust jätkuv huvi Helsingi börsil, kus reedel ulatus kauplemismaht taas 60 000 aktsia lähedale, ja ka Frankfurdis, kus vahetas omanikku veidi üle 51 000 aktsia. Aktsia hind siiski langes ligi 1,8%.
  Reedel avaldasid oma 9 kuu majandustulemused ka Estiko ja Fakto. Estiko käive on aastaga kahekordistunud ja kasum on püsinud enam-vähem samal tasemel. Aktsial ripub aga kivina kaelas Emajõe Ärikeskus, mille väljarentimine suuri probleeme valmistab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.