1. november 1998 kell 22:00

Tooraine

Plaatina hind kukkus reede hommikupoole 329,00 USD/oz tasemele. Kuigi fiksing oli veidi kõrgem (337,00 USD/oz), pole see olnud nii madal alates 1985. aasta detsembrist.

Peamiselt juveeli- ja autotööstuses kasutatava plaatina hind on tasapisi langenud juba aasta algusest saadik. Mingeid dramaatilisi sündmusi pole selle aja jooksul ette tulnud, kuid nõudlus on Kagu-Aasia majanduskriisi tõttu pidevalt vähenenud. Oma pitseri on jätnud ka aastaid kestnud majanduslangus Jaapanis, sest viimane on Ameerika Ühendriikide olulisemaid juveelitoodete tarbijaid.

Analüütikud jõudsid neljapäeval kokkuleppele, et vase hind langes Londoni metallibörsil viimase 11,5 aasta madalamaile tasemele. Segadust tekitas asjaolu, et värviliste metallide hindu hakati dollarites noteerima alles üheksakümnendatel aastatel (varem olid hinnad naelades) ning andmete korrigeerimine võttis veidi aega. Hinnalanguse põhjustasid riskifondid, kes tegutsevad turul eelkõige tehnilist analüüsi jälgides. Fundamentaalselt valitseb turul tegelikult metalli ülepakkumine. LME laovarud on mõne kuuga kahekordistunud.

Hetkel kuum