• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Plaatina hind kukkus reede hommikupoole 329,00 USD/oz tasemele. Kuigi fiksing oli veidi kõrgem (337,00 USD/oz), pole see olnud nii madal alates 1985. aasta detsembrist.
  Peamiselt juveeli- ja autotööstuses kasutatava plaatina hind on tasapisi langenud juba aasta algusest saadik. Mingeid dramaatilisi sündmusi pole selle aja jooksul ette tulnud, kuid nõudlus on Kagu-Aasia majanduskriisi tõttu pidevalt vähenenud. Oma pitseri on jätnud ka aastaid kestnud majanduslangus Jaapanis, sest viimane on Ameerika Ühendriikide olulisemaid juveelitoodete tarbijaid.
  Analüütikud jõudsid neljapäeval kokkuleppele, et vase hind langes Londoni metallibörsil viimase 11,5 aasta madalamaile tasemele. Segadust tekitas asjaolu, et värviliste metallide hindu hakati dollarites noteerima alles üheksakümnendatel aastatel (varem olid hinnad naelades) ning andmete korrigeerimine võttis veidi aega. Hinnalanguse põhjustasid riskifondid, kes tegutsevad turul eelkõige tehnilist analüüsi jälgides. Fundamentaalselt valitseb turul tegelikult metalli ülepakkumine. LME laovarud on mõne kuuga kahekordistunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.