19. november 1998 kell 22:00

Põhjamaades saab elektrit soodsa hinnaga

Uuring vaatleb ettevõtteid, mis tarbivad aastas elektrit 1--10 miljonit kWh. Sealt selgub, et odavaimat elektrit saavad osta Austraalia firmad, kellel tuleb ühe kilovatt-tunni elektrienergia eest maksta keskmiselt 36,1 Eesti senti. Lõuna-Aafrikas maksab elekter firmadele 46 senti.

Euroopas on elekter odavaim Rootsis, kus firmadel tuleb tänavu selle eest maksta 47,3 senti kilovatt-tunni eest. Eelmise aastaga võrreldes on Rootsis elekter odavnenud 9,8%. Neljandal kohal oleva Kanada järel, kus elektri kWh maksab 53 senti, tulevad Norra ja Soome. Seal maksavad ettevõtted kilovatt-tunni eest vastavalt 53,7 ja 54,3 senti.

Eestis saavad aastas 1--10 mln kWh elektrit tarbivad ettevõtted elektrit osta 46,8 senti kilovatt-tund ja suuremad 36,1 senti kilovatt-tund.

Autor: DI

Hetkel kuum