Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lasnamäel aastaga tuhat kuritegu juures

  Kuritegude arv Lasnamäel on mullusega võrreldes kasvanud 1100 ehk peaaegu kolmandiku võrra.
  Tänavu 11 kuuga on Lasnamäed hõlmavas Ida politseiosakonnas registreeritud 4892 kuritegu, mis on 29% rohkem kui eelmisel aastal. Umbes sama elanike arvuga Lõuna politseiosakonnas kasvas kuritegude arv 300 võrra ehk 7%. Kesklinnas, kõige kuriteorohkemas piirkonnas, oli kasv 11 kuuga 2,3%.
  Peaaegu kogu juurdekasv tuli avalike varguste arvel. Lisandunud on umbes 400 korterivargust, sõidukites on vargad sees käinud mullusest üle 200 korra rohkem. Vähenenud on tahtlikud tapmised, ülirasked kehavigastused, vägistamised ja röövimised. Need arvud on aga väikesed ja üldist trendi eriti ei mõjuta.
  Olulisem kuritegevuse kasvu põhjus Ida politsei-
  osakonnas on see, et politseinikke on vähe ja nad on ebaprofessionaalsed. 260st ette nähtud töökohast on täidetud 190, neistki meestest kavatseb ülemkomissar Üllar Maasikas kõige kehvemad lahti lasta.
  Kõiki Ida politseiosakonnas registreeritud kuritegusid oleks vale Lasnamäe arvele kanda. Kuigi osakonda kuuluval Pirital elab veidi üle 7000 inimese, annavad seal toimuvad massiüritused olulise lisa näiteks vargustele autodest.
  Lasnamäe põhiprobleem pole aga niivõrd kuritegevuse kasv kui vähene avastamine. Praegu suudetakse avastada iga kuues-seitsmes kuritegu. Kas ja kuidas kümnete politseinike vallandamine seda mõjutab, pole veel teada.
  Mitmed Lasnamäel tegutsevad ettevõtjad aga ei pea sealset olukorda hulluks, vähemalt mitte hullemaks kui mujal Tallinnas.
  Lasnamäel on käibel ütlus, et siin on ohtlik elada esimesel korrusel, sest sind võib tabada juhuslik kuul.
  Siinse elanikuna ma seda mõtet ei jaga, pigem on tegemist mingi stereotüüpse suhtumisega, et Lasnamäel on hullem kui kusagil mujal. See muidugi ei tähenda, et peaksite autot maja ees ja makki autos hoidma.
  Ka oma ettevõttes ei tunneta me, et Lasnamäel teistmoodi oleks kui mujal. Asume ASi ABT territooriumil, mida valvab turvafirma. Seni on nad oma tööd hästi teinud.
  Midagi halba ma Lasnamäe kohta küll öelda ei oska, pigem on tegemist miskipärast külge jäänud halva mainega.
  Tõsi, kaablijupi põletajad liikusid mõni aeg tagasi siin ringi, vahel tuleb keegi võõras meie firmasse ja pakub 20 krooni eest mutrivõtit müügiks, aga midagi hullemat seni juhtunud pole.
  Võib-olla on asi selles, et tegutseme turust ja elumajadest kaugemal, meie naabriteks on teised ettevõtted.
  Meie ettevõtte puhul on asi ka selles, et meil on valveleping ja valvurid.
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Strelad Stingeri hinnaga: Euroopas ollakse Eesti relvaabi kinnimaksmisest väsinud
Eestlaste komme kaitseväe laovarusid uue varustuse soetamise hinnas hinnastada on jätnud Euroopa partneritele mulje, nagu jagaks Eesti Ukrainale ladudest vanarauda ja küsiks siis ühisest rahastust raamatupidamisliku trikiga päris uue tehnika väärtuses raha tagasi, kirjutab Politico.
Eestlaste komme kaitseväe laovarusid uue varustuse soetamise hinnas hinnastada on jätnud Euroopa partneritele mulje, nagu jagaks Eesti Ukrainale ladudest vanarauda ja küsiks siis ühisest rahastust raamatupidamisliku trikiga päris uue tehnika väärtuses raha tagasi, kirjutab Politico.
Raadiohommikus: olukorrast sõjarindel ning Kõu ja Maagi plaanidest
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime olukorrast Ukraina sõjarindel, küsime, kuidas läheb Kõu Mobilityl ja Maag Grupil, ning uurime, mida kujutavad endast detsentraliseeritud autonoomsed organisatsioonid.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime olukorrast Ukraina sõjarindel, küsime, kuidas läheb Kõu Mobilityl ja Maag Grupil, ning uurime, mida kujutavad endast detsentraliseeritud autonoomsed organisatsioonid.
Lufthansa tühistas suurte streikide eel mitu lendu
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.