• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lasnamäel aastaga tuhat kuritegu juures

  Kuritegude arv Lasnamäel on mullusega võrreldes kasvanud 1100 ehk peaaegu kolmandiku võrra.
  Tänavu 11 kuuga on Lasnamäed hõlmavas Ida politseiosakonnas registreeritud 4892 kuritegu, mis on 29% rohkem kui eelmisel aastal. Umbes sama elanike arvuga Lõuna politseiosakonnas kasvas kuritegude arv 300 võrra ehk 7%. Kesklinnas, kõige kuriteorohkemas piirkonnas, oli kasv 11 kuuga 2,3%.
  Peaaegu kogu juurdekasv tuli avalike varguste arvel. Lisandunud on umbes 400 korterivargust, sõidukites on vargad sees käinud mullusest üle 200 korra rohkem. Vähenenud on tahtlikud tapmised, ülirasked kehavigastused, vägistamised ja röövimised. Need arvud on aga väikesed ja üldist trendi eriti ei mõjuta.
  Olulisem kuritegevuse kasvu põhjus Ida politsei-
  osakonnas on see, et politseinikke on vähe ja nad on ebaprofessionaalsed. 260st ette nähtud töökohast on täidetud 190, neistki meestest kavatseb ülemkomissar Üllar Maasikas kõige kehvemad lahti lasta.
  Kõiki Ida politseiosakonnas registreeritud kuritegusid oleks vale Lasnamäe arvele kanda. Kuigi osakonda kuuluval Pirital elab veidi üle 7000 inimese, annavad seal toimuvad massiüritused olulise lisa näiteks vargustele autodest.
  Lasnamäe põhiprobleem pole aga niivõrd kuritegevuse kasv kui vähene avastamine. Praegu suudetakse avastada iga kuues-seitsmes kuritegu. Kas ja kuidas kümnete politseinike vallandamine seda mõjutab, pole veel teada.
  Mitmed Lasnamäel tegutsevad ettevõtjad aga ei pea sealset olukorda hulluks, vähemalt mitte hullemaks kui mujal Tallinnas.
  Lasnamäel on käibel ütlus, et siin on ohtlik elada esimesel korrusel, sest sind võib tabada juhuslik kuul.
  Siinse elanikuna ma seda mõtet ei jaga, pigem on tegemist mingi stereotüüpse suhtumisega, et Lasnamäel on hullem kui kusagil mujal. See muidugi ei tähenda, et peaksite autot maja ees ja makki autos hoidma.
  Ka oma ettevõttes ei tunneta me, et Lasnamäel teistmoodi oleks kui mujal. Asume ASi ABT territooriumil, mida valvab turvafirma. Seni on nad oma tööd hästi teinud.
  Midagi halba ma Lasnamäe kohta küll öelda ei oska, pigem on tegemist miskipärast külge jäänud halva mainega.
  Tõsi, kaablijupi põletajad liikusid mõni aeg tagasi siin ringi, vahel tuleb keegi võõras meie firmasse ja pakub 20 krooni eest mutrivõtit müügiks, aga midagi hullemat seni juhtunud pole.
  Võib-olla on asi selles, et tegutseme turust ja elumajadest kaugemal, meie naabriteks on teised ettevõtted.
  Meie ettevõtte puhul on asi ka selles, et meil on valveleping ja valvurid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.