• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVEA Pangal 27 päeva pankrotini

  «Praegu peame tõsisemaid läbirääkimisi kolme võimaliku investoriga, kõige kaugemale oleme jõudnud ettevõttega Siege PLC,» ütles Mitt. Tema sõnul peab Siege 6. jaanuariks kandma panka 60 miljonit krooni. Sel päeval toimub EVEA Panga pankrotti puudutav kohtuistung.
  Mitt ütles, et Siege on saatnud EVEA Panka faksi selle kohta, et neil on olemas 60 miljonit krooni, mis EVEA Panka investeerida.
  EVEA Panga juhatuse esimees Margus Tilga kinnitas, et Siege PLC on valmis investeerima EVEA Panka ja homme allkirjastatakse leping, mille kohaselt peab Siege järgmise nädala teisipäevaks raha ette näitama. Kui teisipäevaks pole raha ette näidatud, siis ei saa ette valmistada aktsionäride üldkoosolekut, lisas Tilga.
  Siege PLC ei ole asjaosaliste sõnul kulutanud EVEA Panga jaoks mõeldud raha ASA Kindlustusse investeerides. «ASA ei ole ametlikult teatanud, et Siege oleks firma uus partner, seni on tegemist ajakirjanduse spekulatsioonidega,» ütles ASA pressiesindaja eile BNSile. Ta lisas, et on vara öelda, kas tehing Siegega võib teoks saada või mitte.
  Miti sõnul peetakse läbirääkimisi ka Läti Parekss Bankaga ja väiksemal määral Moskva Inturbankiga. Ta sõnas, et Parekss Bankal on huvi EVEA Panka investeerimise vastu ning on saatnud EVEA Panka faksi selle kohta.
  Margus Tilga sõnul ei ole Parekss Bankalt tulnud kirjalikku ettepanekut, küll on aga suusõnaline kokkulepe, mille kohaselt on Parekss Banka valmis EVEA Panka investeerima. «Oleme neile öelnud, et vajaminev summa oleks 250 miljonit krooni,» ütles Tilga.
  Eile määras kohus EVEA Panga kohtuistungi uueks toimumisajaks 6. jaanuari, sest kohtu määratud sõltumatu ekspertiis EVEA Panga bilansis olevate eurovõlakirjade kohta on veel tegemata. Ekspertiisi on Eesti Panga poolt sooritanud PricewaterhouseCoopers, EVEA Pank soovib ekspertiisi KPMG Estonialt.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.