Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVEA Pangal 27 päeva pankrotini

  «Praegu peame tõsisemaid läbirääkimisi kolme võimaliku investoriga, kõige kaugemale oleme jõudnud ettevõttega Siege PLC,» ütles Mitt. Tema sõnul peab Siege 6. jaanuariks kandma panka 60 miljonit krooni. Sel päeval toimub EVEA Panga pankrotti puudutav kohtuistung.
  Mitt ütles, et Siege on saatnud EVEA Panka faksi selle kohta, et neil on olemas 60 miljonit krooni, mis EVEA Panka investeerida.
  EVEA Panga juhatuse esimees Margus Tilga kinnitas, et Siege PLC on valmis investeerima EVEA Panka ja homme allkirjastatakse leping, mille kohaselt peab Siege järgmise nädala teisipäevaks raha ette näitama. Kui teisipäevaks pole raha ette näidatud, siis ei saa ette valmistada aktsionäride üldkoosolekut, lisas Tilga.
  Siege PLC ei ole asjaosaliste sõnul kulutanud EVEA Panga jaoks mõeldud raha ASA Kindlustusse investeerides. «ASA ei ole ametlikult teatanud, et Siege oleks firma uus partner, seni on tegemist ajakirjanduse spekulatsioonidega,» ütles ASA pressiesindaja eile BNSile. Ta lisas, et on vara öelda, kas tehing Siegega võib teoks saada või mitte.
  Miti sõnul peetakse läbirääkimisi ka Läti Parekss Bankaga ja väiksemal määral Moskva Inturbankiga. Ta sõnas, et Parekss Bankal on huvi EVEA Panka investeerimise vastu ning on saatnud EVEA Panka faksi selle kohta.
  Margus Tilga sõnul ei ole Parekss Bankalt tulnud kirjalikku ettepanekut, küll on aga suusõnaline kokkulepe, mille kohaselt on Parekss Banka valmis EVEA Panka investeerima. «Oleme neile öelnud, et vajaminev summa oleks 250 miljonit krooni,» ütles Tilga.
  Eile määras kohus EVEA Panga kohtuistungi uueks toimumisajaks 6. jaanuari, sest kohtu määratud sõltumatu ekspertiis EVEA Panga bilansis olevate eurovõlakirjade kohta on veel tegemata. Ekspertiisi on Eesti Panga poolt sooritanud PricewaterhouseCoopers, EVEA Pank soovib ekspertiisi KPMG Estonialt.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lennud täituvad aina rohkem, kvaliteet paraneb sügisel
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.