• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASA Kindlustuse aktsiate müük venib

  ASA Kindlustuse aktsiate müügist Londoni börsi vabaturul registreeritud firmale eilsel aktsionäride koosolekul ei räägitud. Oma varasemates teadetes lubas ASA uue partneri nime avalikustada detsembri alguses.
  Eelmisel nädalal Londonis toimunud läbirääkimistelt naasnud ASA Kindlustuse nõukogu esimees Leonid Apananski ei osanud eile veel öelda, millal ASA aktsiate müügi lepingu sõlmimiseni jõutakse. Ta ei välistanud, et see võib lükkuda järgmisse aastasse.
  Ostja on ASA börsiteadete kohaselt üks Londoni vabaturul registreeritud investeerimisfirma, kelle nime avaldatakse seoses börsikohustustega alles pärast lepingu sõlmimist. ASA Kindlustuse aktsiaid müüb seltsi endiselt suuromanikult, AB Kindlustuse Grupilt eelmisel nädalal aktsiad ostnud Wellfix Investments Ltd. Apananski sõbra pärijatele kuuluvat firmat esindab läbirääkimistel välisinvestoriga vandeadvokaat Leon Glikman.
  Apananski ütles, et möödunud nädalal toimunud ASA Kindlustuse suuromaniku vahetus oli tingitud aktsiaid osta plaaniva Londoni börsifirma soovist. Seoses Eesti seadusandluse ebakindlusega on neile parem, kui ASA Kindlustuse aktsiate müüjaks on välisfirma, põhjendas Apananski.
  Maksuameti peadirektori kohusetäitja Aivar Sõerd nõustus, et aktsiate võõrandamine välisfirmale võib olla tingitud Londoni börsifirma soovist. Samas pole tema sõnul välistatud püüd maksudest kõrvale hoida. Ka mitteresident peab Eestis tulumaksu maksma, kui müükse Eestis registreeritud firma aktsiaid, kuid valdavalt see nõue rakendamist ei leia, rääkis Sõerd.
  Glikman on varem öelnud, et kuna ASA Kindlustuse aktsiaid müüv Wellfix Investments on Ameerika firma, allutatakse kõik aktsiate müügist tulevad vaidlused välisseadusandlusele. «Kui üks lepingupool on Inglismaa ja teine on USA firma, siis nende kahe riigi vahel on olemas kohtuotsuste täitmise konventsioon,» selgitas ta. «Eestil seda USA ja Inglismaa vahel ei ole.»
  ASA Kindlustuse aktsionäride koosolek rahuldas eile seltsi nõukogu liikmete Leon Glikmani ja Meelis Kubitsa tagasiastumispalve. Samas kinnitati nõukogu uueks liikmeks ASi Saksa Auto juhatuse esimees Erkki Aavik.
  Vandeadvokaat Leon Glikman põhjendas autofirmat juhtiva Aaviku kandidatuuri eelist seltsi portfellis domineeriva autokindlustusega.
  Apananski ütles, et nõukogu tuleb veel enne jõule kokku ning siis arutatakse ka juhatuse laiendamist kuni viie liikmeni. Seni oli ASA Kindlustuse ainsaks juhatajaks seltsi peadirektor Sergei Net?ajev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.