• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank teatas suurkahjumist

  Enamiku panga kahjumi allikaks oli laenude üldprovisjoni suurendamine 124 miljoni krooni võrra, novembris suurendas Ühispank laenude üldprovisjone 2,8 protsendilt 4 protsendile laenuportfellist. Ühispanga asepresident Ülo Suurkask ütles, et üldprovisjone suurendati tulenevalt majanduse halvast situatsioonist. «Me ennetame juba praegu seda, et osa kliente ei ole võimelised oma laene tagasi maksma,» sõnas Suurkask.
  Lisaks sai pank kahjumit 20 miljoni krooni ulatuses halbade laenude bilansist väljaviimisega ja 35 miljonit krooni väärtpaberite allahindamisest. Viimasest kahjumiallikast ligi 25 miljonit krooni tuli tütarfirmade väärtuse ümberhindamisest. Novembri tavapärasest pangandustegevusest teenis Ühispank 29,5 miljonit krooni kasumit. Ühispanga aasta 11 kuu kahjum kasvas novembriga 139,4 miljoni kroonini.
  Hansapank teenis novembris Ühispangast tunduvalt vähem kahjumit -- 6,9 miljonit krooni. Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke ütles, et Hansapangagi tulemused on tingitud halvast majanduskeskkonnast. «Hansapank suurendas oma laenuprovisjone üle 13 miljoni krooni võrra, samuti hindasime natuke alla oma investeeringuid,» selgitas Raasuke kahjumi põhjuseid. Ta lisas, et osa laene tuli samuti kahjumisse kanda.
  Sel aastal on Hansapank teeninud kokku üle 100 miljoni krooni kasumit. «Kuid sellest on 97,2 miljonit krooni Hansa Capitalilt saadud dividendid, nii et panga enda tegevuskasum on suhteliselt nullilähedane,» selgitas Raasuke.
  Raasukese sõnul on Hansapanga detsembri tulemusi raske öelda. Ta ütles, et tulevikutulemusi mõjutab ka asjaolu, kui pika aja jooksul Hoiupanga liitmisel tekkinud goodwill maha kantakse. «Kui Ühispank on teatanud, et nende goodwill kantakse maha kümne aasta jooksul, siis meie tahame seda tunduvalt lühema aja jooksul teha,» tõdes Raasuke.
  Eesti Investeerimispanga liitnud Forekspank sai novembris 1,2 miljonit krooni kahjumit. Aasta jooksul sai Forekspank ligi 250 miljonit krooni kahjumit. Investeerimispanga ja Forekspanga kahjum kokku sel aastal on novembri lõpus 246 miljonit krooni. EVEA Pank, kelle vastu on algatatud pankrotimenetlus, teatas üle 32 miljoni kroonisest kahjumist sel aastal.
   
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.