• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks ministeeriumi ühendatakse

  Sellise ettepaneku tegi ministrite haldusreformi komisjon tänavu juunis, kuid siis jäi lahtiseks, kas ühendamine saab teoks 1. jaanuaril 1999 või 2000. Majandusminister Jaak Leimanni sõnul koguneb 28. detsembril haldusreformi komisjon ja loodetavasti langetab ministeeriumide ühendamisotsuse, mille järel saab valitsus selle 29. detsembril kinnitada.
  «Kindlasti jääb ühinemisel üle töötajaid ja ega kohene kokkuhoid miljonites pole ka väga suur,» ütles Leimann. «Majanduslikult kasulikuks muutub see siis, kui on juba ka ühte majja kolitud.» Täpseid arvutusi kokkuhoiu suuruse ja koondamiste suhtes pole haldusreformi komisjon veel teinud, kuid halduskulusid saaks ühendamisega kokku hoida ligikaudu kolmandiku.
  Majandusministeeriumis on praegu 143 töötajat ning teede- ja sideministeeriumis 71 töötajat. Järgmise aasta riigieelarvest on majandusministeeriumi halduskuludeks ette nähtud 36,2 mln krooni ning teede- ja side-
  ministeeriumile 15,6 mln krooni.
  Ministeeriumide ühendamisel jääb üle eelkõige teenindavat personali, kuid oma ala spetsialistid jäävad Leimanni hinnangul ametisse. Kõvasti suureneb ministri töökoormus nii esindusfunktsioonide täitmisel kui ka eelnõude kaitsmisel valitsuses ja riigikogus. «Teoreetiliselt on võimalik, et juba järgmine valitsus määrab ühe ministri, see peab siis võimekas mees olema,» nentis Leimann.
  Enne ministeeriumide ühendamist peab riigikogu muutma valitsuse seadust ja suurem jagu ühenda-
  misega seonduvast jääb järgmise valitsuse teha.
  Isamaaliidu fraktsiooni esimees Toivo Jürgenson kinnitas, et idee on igati positiivne. «Peale rahalise kokkuhoiu koondub sel kombel kogu majanduse järelevalve ühte kohta ja muutub operatiivsemaks,» selgitas ta. Jürgensoni hinnangul on võimalik ministeeriumid lõplikult ühendada aasta jooksul ja erilist segadust ei peaks see kaasa tooma.
  Leimann märkis, et teede-ja sideministeerium on enamiku oma funktsioonidest juba ära andnud allasutustele ja ka majandusministeerium peaks nt elamuosakonna andma keskkonnaministeeriumi haldusse.
  Majandusministri hinnangul võiks ühendada veel mõne ministeeriumi, sest kõige parem variant Eesti puhul on valitsus, mille moodustavad peaminister ja üheksa ministrit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.