6. jaanuar 1999 kell 22:00

EVEA Panga kohtuistung lükkus

Kohus sai KPMG Estonia audiitori Taivo Epneri ning PriceWaterhouseCoopersi audiitori Urmas Kaarlepa auditi eurovõlakirjade kohta üleeile, seetõttu ei olnud pooled jõudnud nendega tutvuda ning EVEA Panka esindav vandeadvokaat Leon Glikman palus kohtul anda aega materjalide läbivaatamiseks. Kohus lükkas mõlema poole nõusolekul istungi 21. jaanuarile.

Pärast eilset kohtuotsust ütles EVEA Panga juhatuse esimees Margus Tilga, et võimalik investor on huvitatud EVEA Panka investeerimisest, kuid ta on hetkel rahatu. Vastates küsimusele, mis kasu on pangale rahatust investorist, sõnas ta, et ega investor ole ainus, kellest EVEA Panga saatus sõltub.

Mullu oli juttu firma Siege PLC soovist investeerida EVEA Panka, kuid seda pole seni juhtunud. Tilga kinnitusel on EVEA Panka investeerimisest huvitatud ka Läti Parekss Banka. «Sel aastal pole nad oma huvi kinnitanud, kuid mullu oli nende viimane sõna, et nad siiski tahavad EVEA Panka oma raha panna,» ütles ta.

Tilga tõdes, et praegu on suurim EVEA Panga hoiustaja hoiuste tagamise fond. Tilga sõnul maksis fond hoiustajatele välja 95 miljonit krooni, hüvitamisele kuuluv summa oli 97,3 miljonit krooni. Hoiuste tagamise fond lõpetas hüvitiste maksmise 4. jaanuaril. «Meie edasine saatus sõltub ka sellest, mismoodi fond edasi käitub,» sõnas Tilga.

Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles eile, et ta ei usu, et EVEA Panka oleks võimalik sellisena avada, nagu ta pankrotimenetluse alguseni oli. «Nagu ma lehest olen lugenud, on neil ilmselt negatiivne omakapital,» sõnas ta. Lõhmus lisas, et ta üldiselt ei usu, et panga taasavamine oleks teostatav.

Eesti Pank tühistas EVEA Panga litsentsi 2. oktoobril eelmisel aastal.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum