27. jaanuar 1999 kell 22:00

Casanova meenutab Põhja-Itaaliat

Natuke tühi ja kõle tundub seal olevat. Ruumid on korda tehtud, ent õdusust jääb puudu. See on täiesti anonüümne restoran, millel puudub omapärane stiil ja atmosfäär. Kohviku poolel häirib see, et valgust on vähe, maalid seintel on täiesti pimedas. Näiteks Paul Alliku maali ultramariin paistab välja täiesti mustana. Kuna kohvikus peale maalide eriti muid kujunduselemente pole, siis võiks need paremini välja mängida. Itaalia mööbel on suhteliselt neutraalse suunitlusega.

6 punkti

Järjekordne puhas ja steriilne koht, ilus euromööbel sees. Euroopa trend on meile tulnud. Kõik klassikalised reeglid on välja peetud, aga midagi omapärast, seda iva ja ainuomast aurat seal pole. Liiga sätitud mulje jätab. Minu arvates on see koht sobiv snoobidele või ärilõunateks. Muidugi on teenindus suurepärane ja toidud head, ent Casanova ei jää meelde: käid seal korra ära, aga teist korda üles ei otsi. Itaaliapärasus, mida seal taotletud on, seostub miskipärast kaubamaja vitriiniga.

7 punkti

Casanova kujunduses kasutatud pleekinud kollane ja roheline on Põhja-Itaaliale küllaltki tüüpilised värvid. Mulle meeldivad eriti Casanova kardinad ja sepistatud kardinapuud. Erakordselt ilusad on seal lauanõud.

Küsitavalt mõjuvad pildid seintel: raamitud plakatid. Arvan, et asja oleks saanud huvitavamalt lahendada. Casanova on valinud selle tee, et tänavalt sisse ei näe, kuid aknakujundus eestipärase lillekompositsiooni ja leevikesetopistega sisse astuma ei kutsu.

7 punkti

Lihtsate ning suhteliselt odavate vahenditega on saavutatud rahulik ja mitte pealetükkiv tulemus, pole karjuvaid detaile.

Valgustite valik tundub sellise viimistlustasemega seinte ja lagede juures täkke läinud. Silma riivavad näiteks sobimatud ventilatsioonirestid ukse kõrval seintes.

Minu arvates harmoneerub Casanova sisekujundus vanalinnaga. Seda eriti sellepärast, et pritskrohvi pole üle pahteldatud, selle faktuur on kenasti näha.

8 punkti

Hetkel kuum