31. jaanuar 1999 kell 22:00

Vare: on üks Telekomi prospekt

Teede- ja sideministeerium teatas reedel, et Ühispank ei otsusta aktsiate jaotamise üle, selle korra kinnitab müüja ehk valitsus.

«Mõned olukorra tekitajad on ausalt öelnud, et nad ei ole kõiki pabereid lugenud,» lisas Vare.

Nomura Internationali arenevate turgude osakonna juht Michael Boardman sõnas, et ükski pank ei saa teha otsuseid aktsiate jaotamise kohta. «Ülemärkimise korral jaotuvad aktsiad proportsionaalselt,» lausus Boardman. «Ühelegi investorile peale Eesti investorite ning Eesti Telekomi grupi töötajate pole antud mingit garantiid aktsiate märkimise mahu osas,» kinnitas ta. Boardman lubas, et pärast märkimise lõppu ja aktsiate jaotamise otsustamist avaldab riik, kuidas aktsiad jaotuvad.

Ühispanga korporatiivpanganduse spetsialist Eero Sirendi ütles BNSile, et mingil juhul ei määra aktsiate jaotust Ühispank ning mitte mingil juhul ei ole aktsiate jaotuse kriteeriumiks see, millise panga kaudu on ostupakkumus esitatud.

«Aktsiate lõpliku jaotuse üle saab müüja langetada adekvaatse otsuse pärast nõudluse selgumist ning müüjat nõustab otsuse langetamisel selleks valitud konsortsium,» selgitas Sirendi BNSile. Müüjaks on valitsuse korralduse alusel teede- ja sideministeerium.

Sirendi ütles BNSile veel, et aktsiate jaotuse peamisteks printsiipideks on Eesti avalikkuse eelistamine ning pikaajaliste investorite eelistamine lühiajalistele.

Sel nädalal esitlevad Telekomi juhid ettevõtet USAs, tulles nädala lõpul tagasi Euroopasse. Eestisse jõuavad nad 9. veebruaril, kui lõpeb aktsiate ostupakkumuste tegemine. Aktsia hind kinnitatakse kõigi eelduste kohaselt 10. veebruaril.

Täna on USAs Eesti Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera, Eesti Mobiiltelefoni juht Tõnu Tee, Eesti Telefoni juhatuse esimees Jaan Männik ja Eesti Telekomi finantsdirektor Tarmo Amer.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum