8 veebruar 1999

Tööotsijate arv kasvas

Jaanuaris otsis tööhõivetalituste kaudu tööd 39 000 inimest, kes moodustavad 4,5 protsenti Eesti tööealisest elanikkonnast. Võrreldes eelmise aasta detsembriga kasvas registreeritud tööotsijate arv 13,2 protsenti, eelmise aasta jaanuariga võrreldes 16,7 protsenti.

Tööotsijate arv oli tööturuameti andmeil kõrgeim Ida-Virumaal, kus tööotsijatena oli registreeritud 7,9 protsenti maakonna tööealistest elanikest. Valgamaal oli vastav näitaja 6,9 protsenti ja Võrumaal 6,4 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Kõige vähem tööotsijaid oli Lääne-Virumaal, 2,6 protsenti tööealistest inimestest, ja Pärnumaal, 2,4 protsenti. Kahes viimati nimetatud regioonis kasvas eelmisel kuul samuti tööotsijate arv.

Aastaga on tööotsijate arv kasvanud kõige enam Saaremaal, 46,8 protsenti, ja Tallinnas, 34,1 protsenti.

Töötu sotsiaalse kaitse seaduse kohaselt oli 1. veebruari seisuga õigus saada töötu abiraha 24 360 inimesel. Töötu abiraha saajate hulk oli eelmisel kuul 12,1 protsenti suurem kui detsembris ja 27 protsenti suurem kui aasta tagasi.

Autor: BNS

Hetkel kuum