Pennu aktsia hind tõusis ootamatult

Pennu aktsiatega sooritatud üheksas tehingus vahetas omanikku 17 035 aktsiat ehk üle protsendi ettevõtte aktsiakapitalist. Ettevõtte aktsiaid on viimastel nädalatel ostnud aktiivselt Merita Panga kliendid, kelle osalus ettevõttes on kasvanud 10%st 20,2%ni.

Pennu aktsia sulgemishind tõusis eile 30,5 kroonini. Viimati oli Pennu aktsia hind samal tasemel 12. detsembril.

ASi Beeta Kapital maakler Denis Kolomenski avaldas börsikommentaaris kahtlust, et tegemist võib olla ettevõtte ülevõtmisega tundmatuks jääda soovivate isikute poolt. Pennu eelmine suurem omanikevahetus toimus detsembri alguses, kui firmat hakkas kontrollima Cresco Investeerimisgrupp.

Pennu CT nõukogu esimees Indrek Rahumaa ütles eile, et tal pole andmeid, kes Pennu aktsiaid praegu ostavad. Ta kinnitas, et Cresco Investeerimisgrupi tuumikosalusega CC Computer OÜ pole firmale kuuluvaid aktsiaid müünud. Ühtlasi ka Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimehe kohustusi täitev Rahumaa lausus, et CC Computeril ei kavatse finantsinvesteeringuna mõeldud osalust ettevõttes varem müüa, kuni Pennu on kasumis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum