• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jegorovi kinnistu peletab ostjad minema

  Pikale veninud läbirääkimised ning Ühispanga poolt hoonele Tallinna vanalinnas Raekoja plats 8, Mündi 1/3, Pikk 12, Kinga 6/8 määratud kõrge hind tekitab Oberschneideri ja N.L.K Kinnisvara ASi nõukogu esimehe Sulo Niguli sõnul tüdimust läbirääkimiste jätkamise suhtes.
  Lahekalda elamurajooni projekti esitlemisega tuntuks saanud Nigul ütles, et maja ostu vastu poleks tal midagi, kuid läbirääkimiste käigus tekkinud kära vastu küll. «Lihtsalt ei viitsi enam ülearu selle probleemiga tegeleda,» sõnas ta. «Oleme pangaga piisavalt läbirääkimisi pidanud, rohkem pole sellel enam mõtet,» leidis Nigul.
  Eesti ühe suurema kinnisvarafirma ASi Ober Haus juht ja omanik Paul Oberschneider ütles, et maja ostuläbirääkimistel on liiga palju konflikte. «Liiga kallis on see ka,» lausus ta. Esialgu soovis Oberschneider hoone Ühispangalt ära osta, kuid huviliste lisandumisel otsustas pank maja hinda kergitada. «Liiga palju huvilisi, mina seda mängu kaasa enam mängida ei taha,» nentis Oberschneider.
  Kinnistu vastu tunneb huvi Itaalia ärimees Ernesto Preatoni, kes enda sõnul vaid vahendas kontakte ning tegelik majahuviline on temaga mitte seotud Itaalia investor.
  Maja ostust huvituva Saksa kinnisvaraarendusfirma Future Office Management (FOM) esindaja, advokaadibüroo Tark & Co advokaat Toomas Taube sõnas, et FOMil on huvi hinnalise kinnistu vastu säilinud. Tuleb vaid otsustada hoone omandamise viisid ja vahendid, ütles Taube.
  FOMi tegevjuht Reinhard Walter, kes süüdistab panka Preatoni soosimises, on eelnevalt öelnud, et kui Ühispanga president Ain Hanschmidt eelnevast kokkuleppest kinni ei pea ning maja FOMile ei müü, siis asja niisama ei jäeta. «Praegu pole minu kliendilt kohtusse kaebamise korraldust tulnud,» kinnitas Taube.
  Kui ükski ostuhuvilistest ei suuda hoone tagatisel 33 miljonit krooni laenanud Ühispangaga ja kinnistu võlgades omanikfirma Crag Kinnisvara ASi omanike Eino Tamme ja Kalle Tennoga kokkuleppele jõuda, müüb täitevamet hoone mõne kuu jooksul avalikul oksjonil. Maja alghinnaks võib Ühispanga riskikapitali osakonna projektijuhi Aavo Grafi hinnangul kujuneda 40 miljonit krooni.
  Tamm ja Tenno peavad ringkonnakohtu otsuse kohaselt tasuma maksuametile 4 miljoni suuruse maksuvõla, mis tekkis hoone osa omandamisel Tatjana Valdmaalt selle eest, et nad aitasid Valdmaad kinnistu tagastamisprotsessis. Tamm ja Tenno aga väidavad, et hoone osa omandamisel oli tegu kinkimisega, mida ei maksustata, mitte tasuga konsultatsiooniteenuse eest, nagu väidab maksuamet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.