• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sarapi saatus ettevõtjate käes

  Teede- ja sideministeerium ning rahandusministeerium vahetavad kumbki Tallinna Sadama nõukogus ettevõtjatega välja ühe ametniku. Tallinna Sadama nõukogusse kuulub praegu neli riigiametnikku.
  Eesti kaubandus- ja tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles reedel, et ta soovib avalikku konkurssi Tallinna Sadama tegevjuhi koha täitmiseks, kui senine Tallinna Sadama juhatuse esimees Enn Sarap peaks kohalt vabastatama. Kaubanduskoda taotleb ühe riigiametniku asendamist Tallinna Sadama nõukogus koja juhatuse liikmega, teatas Luman.
  «Riigile kuuluvate monopoolsete ettevõtete nõukogud ei saa olla ametnikele legaalseteks lisatasu teenimise kohtadeks,» märkis Luman.
  Teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni nõunik Andrus Villem ütles, et ta ei välista võimalust, et järgmisel nädalal kuulutab Tallinna Sadama nõukogu välja konkursi ettevõtte uue juhi leidmiseks. Sellisel juhul võiks Tallinna Sadama uus juhatuse esimees asuda tööle juba 31. mail, lisas ta.
  Tööstuse ja tööandjate keskliidu tegevdirektor Henn Pärn ütles, et tema juhitav organisatsioon saadab Tallinna Sadama nõukogusse ettevõtja, kes pole sadamaga otseselt seotud. Pärna sõnul võib Enn Sarap aga arvestada tööstuse ja tööandjate keskliidu toetusega, sest ettevõtjad hindavad teenekaid juhte.
  «Sarap tuleb ametist vabastada, kui tõestatakse, et Tallinna Sadama areng pole olnud piisav,» lausus Pärn. «Poliitiliste vaidlusteni me ei lasku.»
  Kumbki ettevõtjate organisatsioon pole seni nimeliselt oma kandidaate Tallinna Sadama nõukogusse avalikustanud.
  Tallinna Sadama nõukogus esindavad praegu riiki teede- ja sideministeeriumi kantsleri nõunik Väino Soonike, veeteede ameti peadirektor Kalle Pedak, rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhatajad Indrek Prank ja Mati Paljasmaa ning riigikogu liige Kristiina Ojuland. Nõukogu esimeheks kinnitati eelmisel nädalal endine majandusministeeriumi asekantsler Tarmo Ruben.
  Ühe tundmatuks jääda soovinud kõrge riigiametniku sõnul pole välistatud, et Tallinna Sadama nõukogu kuulutab järgmisel nädalal välja ettevõtte uue juhi konkursi, kuid uus juhatuse esimees asub tööle alles oktoobris. «Pean kiiret lahendust paremaks, sest valitsus ei soovi lasta tekkida Maapanga sarnast olukorda, kus lõpu eel ettevõtte varad laiali kantakse,» ütles nimetatud ametnik.
  Mitmel pool mujal maailmas kasutatakse suurte infrastruktuuriettevõtete tegevjuhtide väljavahetamisel kuni pooleaastast etteteatamist. Sarapi senine tööleping lõpeb oktoobris, pika etteteatamistähtaja puhul saaks ta töötada kuni lepingu lõpuni.
  Tallinna Sadama nõukogu tuleb kokku nädala pärast, 26. aprillil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.