Euro hakkab halvimast toibuma

Euro kurss kerkis dollari suhtes rohkem kui poole sendi võrra ning ületas eile hommikul pärast kauplemise algust Euroopa valuutaturgudel 1,080 USD taseme. Nii kõrge oli ühisraha kurss viimati 13. aprillil.

Euro hüppas peaaegu momentaanselt pärast president Clintoni teadet, et ta usub, et Venemaa ning lääneriigid on peatselt liikumas Kosovo kriisi lahenduse suunas ning et president Slobodan Milosevic võib peagi aktsepteerida NATO nõudmisi.

Samapalju kui Jugoslaaviaga seotud positiivsed uudised toetas Euroopa ühisraha ka aktsiahindade ralli jätkumine Wall Streetil. Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas kolmapäeval veidi alla 11 000 punkti taseme. Valuutaturud otsivad uut suurt teemat, mis võiks mõjutada kursside liikumist. Tugev majanduskasv USAs ja nõrk Euroopas on juba ennast ammendamas. Euroopa majandusliku olukorra paranemise ootus koos kartusega, et kapital võib USA väärtpaberid liiga kõrgele tõusnud riski tõttu hüljata, on muutunud dollarit nõrgestavaks teguriks.

Tehnilise analüüsi spetsialistid väidavad, et juhul kui euro taset on võimalik hoida kauplemise lõppemiseni New Yorgis vähemalt 1,0720 dollari tasemel, võib see tähendada ühisraha lõplikku trendimuutust.

Hetkel kuum