• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro hakkab halvimast toibuma

  Euro kurss kerkis dollari suhtes rohkem kui poole sendi võrra ning ületas eile hommikul pärast kauplemise algust Euroopa valuutaturgudel 1,080 USD taseme. Nii kõrge oli ühisraha kurss viimati 13. aprillil.
  Euro hüppas peaaegu momentaanselt pärast president Clintoni teadet, et ta usub, et Venemaa ning lääneriigid on peatselt liikumas Kosovo kriisi lahenduse suunas ning et president Slobodan Milosevic võib peagi aktsepteerida NATO nõudmisi.
  Samapalju kui Jugoslaaviaga seotud positiivsed uudised toetas Euroopa ühisraha ka aktsiahindade ralli jätkumine Wall Streetil. Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas kolmapäeval veidi alla 11 000 punkti taseme. Valuutaturud otsivad uut suurt teemat, mis võiks mõjutada kursside liikumist. Tugev majanduskasv USAs ja nõrk Euroopas on juba ennast ammendamas. Euroopa majandusliku olukorra paranemise ootus koos kartusega, et kapital võib USA väärtpaberid liiga kõrgele tõusnud riski tõttu hüljata, on muutunud dollarit nõrgestavaks teguriks.
  Tehnilise analüüsi spetsialistid väidavad, et juhul kui euro taset on võimalik hoida kauplemise lõppemiseni New Yorgis vähemalt 1,0720 dollari tasemel, võib see tähendada ühisraha lõplikku trendimuutust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.