Kaido Einama • 11. mai 1999 kell 22:00

Kompuutrimessi ajal toodeti vähem

Mõni väiksem arvutitootja kaotas aprillist terve nädala, sest arvutimessil osales väikefirmast nii juht kui spetsialist. Tegeleti juba valmisarvutite müügiga, uute tootmisele sai vähem pühenduda. Seetõttu oli ka aprillikuu tulemus neil tootjatel väiksem.

Aprilli keskpaigas oli suur Pentium II protsessoritega arvutite hinna langus, sest Intel alandas seda tüüpi protsessorite hinda. Mais on oodata ka Pentium III protsessori hinna langust. Tänu odavatele protsessoritele suurenes Pentium II protsessoritega arvutite ostmine, mais ennustatakse Pentium III suuremat edu.

Suurematest arvutitootjatest Pennul õnnestus eksportida üle poole toodangust: 238 arvutist läks Soome 91 ja Lätisse 41.

Mikrolink müüs välismaal 27% arvutitest, peale 1154 Eestis valmistatud arvuti toodeti Riia tehases 157 arvutit. Microlink sai oma tootmisele esimesena Baltimaades ka ISO 9001 sertifikaadi, mis sisaldab Internetil põhinevat kvaliteedisüsteemi.

Hetkel kuum