Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku aktsia leidis kauplemishuvi

  Vaikus ja rahu Tallinna börsil kestab. Ilma erilise kauplemihuvita kulgenud börsipäeva kogukäibeks jäi registreeritud 140 tehingus tagasihoidlikud 10,29 miljonit krooni. ÄP indeks lõpetas ilma selge liikumissuunata kauplemise 0,2protsendise tõusuga, 358,41 punktil.
  Aktsiaturu üldise apaatia juures suutis üleeileõhtune teade õlleturu arengust esimeses kvartalis investorid siiski liigutama panna. Teade Eesti õlletehaste 50protsendisest tootmismahu kasvust kergitas Saku õlletehase aktsia päevakäibe 2,12 mln kroonini. Aktsia hind kerkis päevaga 8,27%, sulgudes 45,8 kroonil.
  Saku õlletehas ise seni ühtegi teadet oma käesoleva aasta majandustegevuse kohta avaldanud pole. Börsi reglemendi järgi on selleks aega kaks kuud aruandeperioodi lõpust ehk siis esimese kvartali kohta peavad börsiettevõtted vähemalt esialgsed majandustulemused avaldama maikuu lõpuks.
  Peale Saku õlletehase pakkusid investoritele eile veel huvi põhinimekirja kolm liideraktsiat -- Telekom, Hansapank ja Ühispank. Suurima, 2,75 mln kroonise käibega oli neist Telekomi aktsia. Peamiselt Telekomi aktsia, mis kallines päevaga 50 senti ehk 0,46%, aitaski ÄP indeksil päeva plusspoolel lõpetada.
  Londoni börsil, kus tavapäraselt pannakse paika Telekomi aktsia liikumissuund, liikus aktsia eile küllalt ebastabiilselt. Aktsia avanes hommikul 108,4 kroonil ja pärast keskpäevast üles-alla rabelemist oli kell 16.00 Eesti aja järgi ca krooni võrra hommikusest tasemest kõrgemal. Viimastel kauplemistundidel asus aktsia taas kiirelt kerkima ja jõudis vahetult enne börsi sulgemist juba 110,4 kroonile ehk ligi krooni võrra kõrgemale kui sulgemistase Tallinnas.
  Kindlasti suureneb lähiajal investorite ootusärevus I kvartali majanduskasvu suhtes, esialgse hinnangu selle kohta peaks statistikaamet avaldama hiljemalt 7. juuniks. Eile õhutas ootusi I kvartali jaekaubanduse mahu ehk tarbimise 6protsendine kasv aastasel baasil.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Selgusid värsked aasta ajakirjaniku nominendid
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.

Olulisemad uudised

Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.