• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulumaksureform koalitsioonileppe piiresse

  Reformierakondlasest rahandusminister Siim Kallas ütles eile, et vaidlusi tekitab tulumaksureformi arutelul selle täpne kokkulangevus koalitsioonileppega.
  Valitsus tahab aga Kallase sõnul pöördelise maksu-uuenduse esitada riigikogule sellisena, et sel oleks kogu koalitsiooni toetus.
  Kallas märkis siiski, et vaidlused on pigem sõnastuslikku ja tehnilist laadi sätete üle. «Põhimõttelisi vastuolusid selles ei ole,» kinnitas ta.
  Valitsus arutas ettevõtte tulumaksu kaotamist esmakordselt eelmisel nädalal kabinetiistungil ja loodab eelnõu kinnitada ning riigikogule saata 8. juunil.
  Valitsuse pressiesindaja sõnul on selles teha veel hulk nii sisulist kui redaktsioonilist laadi täpsustusi. Ka rahandusministeeriumi pressiesindaja ei eitanud mõlemat sorti lahknevuste olemasolu, tahtmata siiski täpsustada, milliseid sisulisi erimeelsusi valitsus tuvastas.
  Reformierakonna algatusel rahandusministeeriumi koostatud tulumaksuseaduse eelnõu näeb ette ettevõtte arengusse suunatud tulu tulumaksust vabastamist. Tulumaks säilib dividendidele ja varjatud soodustustele.
  Maksuvabaks jääb eelnõu järgi ainult see osa äriühingute kasumist, mida kasutatakse edaspidi ettevõtluses.
  Ettevõtte tulumaksu kaotamine ulatusliku maksureformi teel oli märtsis ametisse astunud valitsuskoalitsiooni üks peamiseid ja olulisemaid lubadusi.
  Koalitsioonileppes lubas kolmikliit kaotada ettevõtte tulumaksu kogu ettevõttesse reinvesteeritud kasumilt 2000. aastal.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.