Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täiesti uus sõna müügistrateegias

  Eesti Energia tootmisdirektori Lembit Vali ja tariifiosakonna juhataja Jüri Johannsoni uue müügistrateegia järgi (ÄP 26.05 «Uus elektrimaks lööb väiketarbijat») peab ettevõte panema kliendid osalema püsikulutuste katmises läbi eraldi maksu, mis võib ulatuda kuni 30 protsendini keskmisest kuutarbimisest.
  Seda mõtteviisi järgides tuleks kõigil kauplustel kehtestada nn sisseastumismaks.
  Tuleb tunnistada, et vastavalt uuele mõtlemisele oleme senimaani olnud tänamatud kliendid. Kaupluse uksest sisse astudes oled potentsiaalne klient. Oma viibimisega kaupluses tekitad kulusid: kulutad uksi ja põrandaid, sinu pärast on valgustus sisse lülitatud, koristaja peab su poriseid jälgi pühkima, reklaamid on üles seatud, kaubadki riiulisse pandud jne. Praegu ei maksa uksest sisse astuja, potentsiaalne klient, nendest püsikuludest midagi ja juhtub sedagi, et lahkutakse tänamatult ühtegi ostu tegemata.
  Aga uue mõtlemise järgi... Teeme arvutuse Maksimarketi jaoks. Selle aasta esimese kvartali käive kolmes Tallinna Maksimarketis oli kokku 136 miljonit krooni, st 43,3 miljonit krooni kuus. Sellest 30% on 13,6 miljonit krooni, mis tuleks Eesti Energia müügistrateegia järgi eraldi maksustada. Ühes kuus tehakse Maksimarketist kokku üle 255 000 ostu. Kuna keskmiselt käiakse poes kahekesi, külastab Maksimarketit 500 000 klienti kuus. Jagades 13,6 miljonit 0,5 miljoniga saame 27,2 krooni. See ongi summa, millega tuleks maksustada iga Maksimarketisse sisse astuv potentsiaalne klient. Kui arvestada veel neid, kes mingit ostu ei tee ja niisama ringi vahivad (umbes 10%), tuleks igat Maksimarketisse sisseastujat maksustada 24,72 krooniga, ümmarguselt 25 krooniga. Selle juurde võiks ju rääkida kaupade hinna alandamisest. Kaupluste omanikud võiks kaaluda Eesti Energia uue geniaalse müügistrateegia kasutuselevõttu -- pea 30% käibe kasvu kui maast leitud.
  Eesti Energia nõukogul tuleks tootmisdirektor Lembit Vali ja tariifiosakonna juhataja Jüri Johannson saata pikaajalisse komandeeringusse maailma ärikeskustesse uut müügistrateegiat tutvustama -- võib-olla see ongi Eesti Nokia!
 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Nasdaq 100 kannatas kuu suurima languse käes
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Soome tarbijad said kulutusteks veidi julgust juurde
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.

Olulisemad uudised

Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.