• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Protsent varguse ohvrit ei huvita

  Arvestades autode hiigelmassi, mis iga päev Rocca al Mare kaubanduskeskuse ees peatub, pole see, et kolm autot kuus ei lahku sealt omaniku soovil, mingi alus appikarjeks. Seda enam, et kauplus peaks tegelema kauplemise, mitte kaupluse ees seisvate autode valvamisega.
  Ometi on igale omanikule tema auto kallis. Teisalt pole ka Tallinna suurkauplused mingid keldripoed, mille ees poekülastaja autot teistest raske eristada.
  Vaatamata tuhandetele külastajatele päevas ja sellest tulenevale hiigelkäibele ei ulatu poekülastajate autod seni turvakaamerate vaatevälja, autosid pole kaemas ka turvamehe silm.
  Mida turvamehe ja -kaamera silm suudab, on hästi näha kaubanduskeskuse ühe osa, Maksimarketi sees. Varguste arv on suudetud nii suure müügipinnaga kaupluse kohta viia minimaalseks, politseile on varguste kohta esitatud tänavu üle paarisaja avalduse. Paraku ei kuulu kaupluseesine poe sisemust turvava ESSi töökohustuste hulka.
  Üks lahendus, mis autovargusi tuntavalt vähendaks, oleks valvatava parkla rajamine. See ei peakski hõlmama kogu hiigelsuurt parkimisplatsi ning olema parkijale sunduslik. Küll võiks poekülastajal olla võimalus valida, kas maksta parkimistasu ja olla auto säilimises kindlam või riskida kalli auto kaotamisega. See ei lähe jällegi kokku kaupluse omanike senise ideoloogiaga, kes pooldavad hõlpsasti, kiiresti ning tasuta kasutatavat parklat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.