Mart Stöör • 8. juuni 1999 kell 22:00

Kas ehmatusest toibutakse?

Esmaspäeval tugevnenud müügisurve kandus üle ka teisipäeva esimestesse tundidesse. Aktsiahinnad jätkasid kiiret langust, kiskudes Äripäeva indeksi hetkeks 331,93 punkti tasemele. Pärast lühikest hingetõmmet turg rahunes, püsides aga endiselt negatiivsel territooriumil.

ÄP indeks lõpetas päeva 0,88% madalamal. Turu käive jäi peaaegu poole võrra väiksemaks, kui seda oli esmaspäeval, omanikku vahetas 18,8 miljoni krooni väärtuses aktsiaid.

Esmaspäeval tugevalt nõrgenenud Optiva Panga aktsia suutis löögist toibuda ning kerkis teisipäeval 4,40%, lõpetades 9,50 kroonil. Sarnaselt liikus ka Norma, tõustes veidi tagasihoidlikumalt, aktsia lõpetas 24,20 kroonil, +1,26%. Optiva ja Norma olid põhinimekirjas ainsad tõusjad.

Enim kaubeldud aktsiaks oli jälle Hansapank, jätkates tagasihoidlikult langust. Üldist langustrendi trotsides lõpetas Ühispank muutuseta.

Teisipäevane langus jäi väikseks, sest müügipoolel olid enamuses väikeinvestorid. Turu suunas lähitulevikus järsku muutust ei oodata, sest järgnevatel nädalatel peaks finantssektorilt saabuma teated nende majandusliku olukorra kohta.

Kui tulemused jäävad tugevalt alla eelnevalt prognoositule, võib oodata järgmist negatiivset korrektsiooni.

Käibe kasvu enne pankade finantsaruannete avalikustamist pole oodata. Kõigi eelduste kohaselt hoiavad suurinvestorid end turust eemale, oodates konkreetsemat informatsiooni börsil noteeritud firmade majanduslikust olukorrast.

Hetkel kuum