• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas ehmatusest toibutakse?

  Esmaspäeval tugevnenud müügisurve kandus üle ka teisipäeva esimestesse tundidesse. Aktsiahinnad jätkasid kiiret langust, kiskudes Äripäeva indeksi hetkeks 331,93 punkti tasemele. Pärast lühikest hingetõmmet turg rahunes, püsides aga endiselt negatiivsel territooriumil.
  ÄP indeks lõpetas päeva 0,88% madalamal. Turu käive jäi peaaegu poole võrra väiksemaks, kui seda oli esmaspäeval, omanikku vahetas 18,8 miljoni krooni väärtuses aktsiaid.
  Esmaspäeval tugevalt nõrgenenud Optiva Panga aktsia suutis löögist toibuda ning kerkis teisipäeval 4,40%, lõpetades 9,50 kroonil. Sarnaselt liikus ka Norma, tõustes veidi tagasihoidlikumalt, aktsia lõpetas 24,20 kroonil, +1,26%. Optiva ja Norma olid põhinimekirjas ainsad tõusjad.
  Enim kaubeldud aktsiaks oli jälle Hansapank, jätkates tagasihoidlikult langust. Üldist langustrendi trotsides lõpetas Ühispank muutuseta.
  Teisipäevane langus jäi väikseks, sest müügipoolel olid enamuses väikeinvestorid. Turu suunas lähitulevikus järsku muutust ei oodata, sest järgnevatel nädalatel peaks finantssektorilt saabuma teated nende majandusliku olukorra kohta.
  Kui tulemused jäävad tugevalt alla eelnevalt prognoositule, võib oodata järgmist negatiivset korrektsiooni.
  Käibe kasvu enne pankade finantsaruannete avalikustamist pole oodata. Kõigi eelduste kohaselt hoiavad suurinvestorid end turust eemale, oodates konkreetsemat informatsiooni börsil noteeritud firmade majanduslikust olukorrast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.