Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ameerika maskiga korealane

  Koreas juba poolteist aastat turgu vallutanud Kia Carnival asub Euroopa ja Eesti kallale. Kerge ei saa tal olema, sest vastas on siinset tänavapilti tuntavalt ilmestav Volkswagen Sharan ja tema vähemmüüdud mahtuniversaalidest klassikaaslased.
  Ameerikaliku välimusega Kia Carnival ei paku midagi enneolematut, aga mahutab 270 000kroonise hinna sisse palju niisugust, mis konkurentidel lisavarustuses. Autol on juba tehases paigaldatud ABS ja turvapadjad, 7 istet, käetoed esi- ja keskmistel istmetel, elektriline antenn ja esiuste klaasitõstukid, soojendusega uksepeeglid, salongist avatavad kütusepaak ja pagasiluuk. Kellele sellest ei piisa, saab osta luksvariandi, kus on nahksisu, puiduimitatsiooniga armatuurlaud, elektriliselt avatavad tagaaknad, puldiga kesklukustus, elektriline katuseluuk ja valuveljed. Niisuguse Carnivali eest tuleb ostjal anda 339 000 krooni.
  Mootorivalikus on Carnivalil 2,5-liitrine V6 bensiini- ja 2,9-liitrine turbodiisel. Mootorid peaksid olema küllalt jõulised tirimaks edasi 1,8tonnist sõiduriista, ometi tahtnuks mehise välimusega autolt ka mehisema, vähemalt kolmeliitrise bensiinimootori võimalust.
  Carnivale toodetakse nii manuaal- kui automaatkäigukastiga, viimase puhul on auto hind 20 000 krooni kõrgem.
  Juhi töökoht on mugav eriti luksvariandil, kus on juhiistme kõrguse ja kalde elektriline regulaator. Armatuurlauale pole tahetud disainida midagi liigset, ka pole roolile toodud raadionuppe. See-eest on parajalt panipaiku.
  Kuna Carnival on umbes 30 sentimeetrit pikem kui Sharan, on reisijatel lahedalt ruumi. Keskmised istmed saab hõlpsasti pöörata seljatoega sõidusuunda, vajadusel muuta aga söögilauaks.
  Tagumise istme seljatugi on samuti reguleeritav kuni võimaluseni autosse kaks magamisaset moodustada. Istet ette-taha liigutades saab muuta pakiruumi suurust.
  Värvivaliku puhul on oluline, et metallikvärv kuulub tumepunase, tumerohelise, valge, türkiissinise ja metallikmusta kõrval standardvarustusse. Auto salong on tume, beezhi varianti küll toodetakse, aga rohkem ameeriklaste tarbeks.
  Ostjal ei tule Carnvali kättesaamist kaua oodata. Neid on nii Eesti tollilaos kui Saksamaal. Vaid siis, kui kliendil tõsine erisoov, läheb tellimuse täitmisega 4 kuud.
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
EfTENi uusima fondi saab turult kätte alla puhasväärtuse
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.