• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ameerika maskiga korealane

  Koreas juba poolteist aastat turgu vallutanud Kia Carnival asub Euroopa ja Eesti kallale. Kerge ei saa tal olema, sest vastas on siinset tänavapilti tuntavalt ilmestav Volkswagen Sharan ja tema vähemmüüdud mahtuniversaalidest klassikaaslased.
  Ameerikaliku välimusega Kia Carnival ei paku midagi enneolematut, aga mahutab 270 000kroonise hinna sisse palju niisugust, mis konkurentidel lisavarustuses. Autol on juba tehases paigaldatud ABS ja turvapadjad, 7 istet, käetoed esi- ja keskmistel istmetel, elektriline antenn ja esiuste klaasitõstukid, soojendusega uksepeeglid, salongist avatavad kütusepaak ja pagasiluuk. Kellele sellest ei piisa, saab osta luksvariandi, kus on nahksisu, puiduimitatsiooniga armatuurlaud, elektriliselt avatavad tagaaknad, puldiga kesklukustus, elektriline katuseluuk ja valuveljed. Niisuguse Carnivali eest tuleb ostjal anda 339 000 krooni.
  Mootorivalikus on Carnivalil 2,5-liitrine V6 bensiini- ja 2,9-liitrine turbodiisel. Mootorid peaksid olema küllalt jõulised tirimaks edasi 1,8tonnist sõiduriista, ometi tahtnuks mehise välimusega autolt ka mehisema, vähemalt kolmeliitrise bensiinimootori võimalust.
  Carnivale toodetakse nii manuaal- kui automaatkäigukastiga, viimase puhul on auto hind 20 000 krooni kõrgem.
  Juhi töökoht on mugav eriti luksvariandil, kus on juhiistme kõrguse ja kalde elektriline regulaator. Armatuurlauale pole tahetud disainida midagi liigset, ka pole roolile toodud raadionuppe. See-eest on parajalt panipaiku.
  Kuna Carnival on umbes 30 sentimeetrit pikem kui Sharan, on reisijatel lahedalt ruumi. Keskmised istmed saab hõlpsasti pöörata seljatoega sõidusuunda, vajadusel muuta aga söögilauaks.
  Tagumise istme seljatugi on samuti reguleeritav kuni võimaluseni autosse kaks magamisaset moodustada. Istet ette-taha liigutades saab muuta pakiruumi suurust.
  Värvivaliku puhul on oluline, et metallikvärv kuulub tumepunase, tumerohelise, valge, türkiissinise ja metallikmusta kõrval standardvarustusse. Auto salong on tume, beezhi varianti küll toodetakse, aga rohkem ameeriklaste tarbeks.
  Ostjal ei tule Carnvali kättesaamist kaua oodata. Neid on nii Eesti tollilaos kui Saksamaal. Vaid siis, kui kliendil tõsine erisoov, läheb tellimuse täitmisega 4 kuud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.