15. juuni 1999 kell 22:00

ETV juhatus majandustulemuste suhtes peadirektoriga eri meelt

ETV programmi direktor Tiina Kangro ütles, et hommikusel juhatuse koosolekul ei jõudnud peadirektor Toomas Lepp ja ülejäänud juhatus üksmeelele, kelle otsused ETV majandustulemuse põhjustasid. Ta ei soovinud tulemusi avalikustada enne ringhäälingu nõukogu istungi lõppu.

«Peadirektor on erineval seisukohal,» lausus ta. Kangro sõnul oli Toomas Lepp koosolekul öelnud, et kuna tema tegevus ETV-le kahju tekitanud pole, ei kavatse ta ka peadirektori kohalt tagasi astuda.

Telekanali majandustulemustele hinnangu andmisest Kangro keeldus, põhjendades seda ETV sise-eeskirjadega, mille kohaselt saab juhatus ettevõtte majandustulemusi kommenteerida alles pärast seda, kui need on kinnitanud ringhäälingu nõukogu.

Võimalikud kahjuminumbrid ei pruugi ETV eelmise aasta majandustegevust siiski objektiivselt kajastada, sest erakanalid kandsid ETV-le eelmise aasta 31. detsembril üle 8 miljonit krooni, mis vastavalt kanalite vahel sõlmitud reklaami mittenäitamise lepingule oleks pidanud ETV-le tasutama alles selle aasta 1. jaanuaril.

TV 1 juht Vallo Toomet on öelnud, et erakanalid tegid makse varem, kuna seda palus ETV peadirektor Toomas Lepp. Lepp ütles lihtsalt, et tal on vaja. Miks tal vaja on, me ei küsinud, sest meie jaoks polnud mingit vahet, kas maksta päev varem või hiljem.

Autor: Henrik Ilves

Hetkel kuum