• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus toidupaanika

  Eile andis Belgia tervishoiuminister korralduse kauplustest kõik Coca-Cola joogid ära korjata. Häire puhkes, kui kuue Belgia kooli lapsed kaebasid pärast Coca-Cola karastusjookide joomist kõhuvalu, oksendamise ja külmavärinate üle.
  Ministeeriumi teatel diagnoosis toksikoloogiakeskus real juhtudel verehaiguse hemolüüsi ehk punaste vereliblede lahustumise.
  Ministeerium teatas, et Coca-Cola tooted jäävad Belgias keelu alla seniks, kui firma on probleemi põhjuse leidnud ning rakendanud abinõusid uute haigestumisjuhtude vältimiseks.
  Keelu alla pandud toodete hulgas on Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Nestea, Aquarius Lemon, Bon Aqua, Kinley Tonic ja Lift.
  Maailma suurim karastusjookide kontsern ei ole seni oma toodetest midagi ohtlikku avastanud. Analüüse raskendab seegi, et ei teata, kas otsida tuleb keemilist ainet, bakterit või ekslikult kasutatud lisandit.
  Enne lauskeelu kehtestamist andis Coca-Cola korralduse poodidest ära korjata paar Belgias Antverpeni, Genti ja Wilrijki tehastes toodetud partiid.
  Coca-Cola tooted on müügilt korjatud ka Prantsusmaal ja Luksemburgis, kuna kahtlustati, et koolilaste haiguse võis põhjustada Prantsusmaal Dunkirkis villitud partii. Partii tahetakse müügilt kõrvaldada enne kui vahendajad jõuavad selle teistesse riikidesse edasi müüa.
  Coca-Cola alarm tuleb vahetult Belgia dioksiiniskandaali kiiluvees, kus saastatud sööda kasutamine tingis kõigepealt munade ja kanalihatoodete söögikõlbmatuks tunnistamise ning laienes seejärel looma- ja sealihale. tegemist on suurima paanikaga pärast 1996. a Briti hullu lehma tõve kriisi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.