• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inges tõrjub osa kliente

  Inges põhjendas juba kehtivatesse lepingutesse kitsenduste sisseviimist kuritegelike juhtumite märgatava sagenemisega viimasel ajal, mistõttu edasikindlustusselts Ingosstrakh Insurance Group soovitas teha lepingutes kitsendusi.
  Inges Kindlustuse juhatuse esimees Voldemar Vaino rääkis, et sellised kitsendused tehti umbes 30 väiksema firma puhul, kelle risk autode varastamise osas oli suurem. Suuremad kliendid, keda selts teab ja usaldab, saavad seda kindlustuskaitset edasi, märkis ta. «Me teame, kui suur on paljudel firmadel ahvatlus midagi korraldada, aga mina ei taha kindlustada lohakust ja petturlust,» lausus ta.
  Vaino lisas, et klientidele anti võimalus kuu aja jooksul oma lepingut muuta või katkestada. Sellisel juhul tehti kindlustuspreemia ümberarvestus ning kehtimata aja eest makstud preemia tagastati. Nendele, kes Ingese teatele ei reageerinud, nimetatud riskide puhul tekkinud kahju ei hüvitata.
  «Nii nagu on kliendil õigus kindluskaitsest ära öelda, on ka seltsil õigus teha kitsendusi,» lausus ta. Vaino lisas, et tegu on ajutise otsusega ning olukorra paranedes taastatakse sõidukite varastamise vastu kindlustamine kõigi puhul.
  Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt ütles, et Ingese kliendid võivad lepingu ühepoolse muutmise teatesse rahulikult suhtuda, sest selline tegu on ilmselt õigustühine. Selline käitumine on võimalik vaid siis, kui Ingese kindlustustingimused lepingu ühepoolset muutmist lubavad, kuid see ei ole kindlustuspraktikas normaalne, lausus ta. «Selts võib küll otsustada, et ta mingist hetkest kaskokindlustust ei müü, kuid kehtivaid lepinguid ta ühepoolselt muuta ei saa,» rääkis Kivirüüt. «Juba sõlmitud poliiside osas peab selts kahjud kindlasti hüvitama, ükskõik kui valus ja kahjulik see seltsile on.»
  Kivirüüt ütles, et Salva Kindlustus ei kavatse loobuda autode varguste ja kadumiste vastu kindlustamisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.