• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad on ebakindlad aastavahetuse suhtes

  Eesti Panga president Vahur Kraft ütles, et Euroopa keskpanga soovituste kohaselt ei ole 31. detsember pangapäev. Kuigi pankade kontorid on aasta viimasel päeval suletud, jäävad kommertspankade klientide käsutusesse elektroonilised kanalid ehk telepangandus, sularaha- ja makseautomaadid ning internetipank. Kraft ütles, et ei saa anda täielikku garantiid, et midagi ei juhtu, kuid pangad teevad kõik selleks, et midagi ei juhtuks.
  Maailmapanga «Aasta 2000» projekti ekspert professor Jaak Tepandi rääkis, et oluline on paanikat vältida. Tema sõnul aitab Eesti pangakliente kolm asja. «Eestis kasutatakse uut riist- ja tarkvara, Eestis on suhteliselt vähe tööstust ja Eestis on suhteliselt vähe automaatikat,» ütles ta. Vaatamata sellele ei tohi Tepandi väitel suhtuda aasta 2000 veasse kui ülespuhutud probleemi.
  Ettevõtjad peaks oma firmades välja selgitama, mis on need kriitilised protsessid, kus aasta 2000 viga võiks esineda, ning need parandama, lausus ta. Samuti soovitab Tepandi koostada taastusplaani juhuks, kui midagi läheb töökorrast välja.
  Eesti Panga «Aasta 2000» projekti juht Ahti Roosa ütles, et koostöös Eestis kommertspankadega korraldas Eesti Pank maksearveldussüsteemide testimise, mis läbiti edukalt. «See annab teatud kindluse, et süsteemides ei esine vigu,» lausus Roosa.
  Ühispanga «Aasta 2000» projekti koordinaator Paul Leis ütles, et testimised ja riist- ja tarkvaratootjate antud sertifikaadid, et toode on aasta 2000 veakindel, ei saa midagi garanteerida.
  «Ei tohi kedagi usaldada,» sõnas Leis. «See probleem ei saagi olla lahendatud, probleemi saab lihtsalt viia miinimumini.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.