• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Faks hoiab kokku sidekulutusi

  Eesti Mobiiltelefon katsetab koos rahvusvahelisi autovedusid tegevate ettevõtetega spetsiaalset faksi- ja andmeedastuse SIM-kaarti. Autovedajatele annab see võimaluse loobuda kulukast mobiilsidest ning vahetada autojuhi ja dispet?eri vahel infot autofaksi abil.
  Paarile veofirmale on antud kasutada autofaks Possio PM 80 ning SIM-kaardid, millel on peal ainult andmeside ja faksinumbrid. Katses osaleva Alu Veoki juhatuse esimehe väitel vähenevad sidekulud poole võrra. Alu Veokis oli logistiku ja autojuhi vahelise telefonikõne keskmine pikkus 1,3 minutit, mis mobiiltelefoni kasutades läks maksma 14,98 krooni. Ühe A4 formaadis lehe edastamine faksiga kestab keskmiselt 1 minut, mille maksumus on 7,8 krooni.
  EMT tootejuhi Kuno Peegi sõnul pärsib odava sideteenuse kasutamist faksi autovarustuse suhteliselt kõrge hind. Faks ise maksab 15 900 krooni. Sellele lisandub GSM card phone, viimase väikese võimsuse tõttu on vajalik ka välisantenn -- kõik kokku maksab ca 20 000 krooni.
  Autofaks on kompaktne ja seda on mugav kasutada. Oluline puudus on, et aparaat ei töötanud praktiliselt üldse Itaalias. Kuna veok sõitis peamiselt marsruudil Itaalia--Rootsi--Itaalia, siis olime sunnitud infot edastama Itaaliasse või Itaaliast telefoni teel.
  Rahaliselt on faksi kasutamine kahtlemata väga ökonoomne. Faksiga on võimalik edastada ka teede kaarte, täpseid linnade ja tänavate asukohti, laadimisaadresse kartograafilisel kujul, mis suurendab auto liikumise kiirust, sest juhi eksimise võimalus on viidud miinimumini.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.