21. juuni 1999 kell 22:00

Gatesi vara kasvas mullu kaks miljardit krooni päevas

Maailma 200 rikkaimal inimesel on raha kokku üle triljoni dollari ehk kaks korda rohkem kui kümne aasta eest, kirjutas ajakiri oma 5. juuni numbris.

Aprilli lõpu seisuga olid maailma seitse rikkaimat kodanikku ameeriklased, neile järgnesid Saudi prints Alwa-leed Bin Talal (15 mld dollarit); Saksa Albrechti perekond (13,6 mld dollarit); ja Hongkongi miljardär Li Ka-shing (12,7 mld dollarit).

Gatesi vara ulatus 90 miljardi dollarini, talle järgnesid pingereas Warren Buffett (36 miljardit dollarit); Paul Allen, kes 1970. aastatel koos Gatesiga Microsofti asutas, (30 mld); Steve Ballmer ehk Gatesi praegune «parem käsi» (19,5 mld); Philip Anschutz (16,5 mld); Michael Dell (16,5 mld); S. Robson Walton (15,8 mld).

Gatesi põhirikkuse moodustavad Microsofti aktsiad. Mulluse pingerea koostamisel maksid Microsofti aktsiad Nasdaqi börsil 42 dollarit, praegu maksavad need umbes 95 dollarit.

Maailma rikkaim riigipea on Brunei sultan 30 miljardi dollariga. Viiendal kohal on Inglise kuninganna Elizabeth, kelle vara ilma kroonijuveelideta on «vaid» 450 miljonit dollarit. See-eest kroonijuveelide väärtus on umbes 16 miljardit dollarit. Kuuendal kohal on Iraagi diktaator Saddam Hussein kuue miljardi dollariga. Hollandi kuninganna Beatrixi vara tõusis tarkade investeeringute tõttu 5,2 miljardini, mis andis talle riigipeade nimekirjas kaheksanda koha.

1999. aasta maailma rikkaimad inimesedFORBES, 05.06.99

Autor: AP

Hetkel kuum