• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sülearvuti ja printer kaasa ning mereranda

  Suvisel ajal on paljudele vastumeelt joosta kontorisse dokumente välja printima, väikese lisaseadme abil saab sama asja ka autos ära ajada.
  Ehkki 12voldisest autoakust 220 volti välja pigistav adapter ei ole Eestis mingi uudistoode, on just viimasel ajal paljud ärimehed selle enese jaoks avastanud. Adapteri ühendamise järel autoakuga piisab tavalisest vargapesast, et ühendada 220voldisesse vooluvõrku printer, televiisor, videomagnetofon või muu seade.
  Loomulikult ei ole autoaku kõikvõimas ning enne adapteri ostmist tuleb endale selgeks teha, millisel eesmärgil seda soovitakse kasutada. Mererannas elektripliidil vorste soojendada käib sellele riistapuul ilmselgelt üle jõu.
  Kõige lihtsam moodus teada saada, kas adapter rahuldab teie vajadused või ei, on selgitada, mitu vatti (W) on selle võimsus.
  Seejärel tuleb kindlaks teha taha ühendatavate seadmete võimsus. Kõigi seadmete võimsus kokku ei tohi ületada adapteri oma, sest vastasel juhul ei hakka see lihtsalt tööle. Eestis enimmüüdud 110vatine adapter on näiteks täiesti piisav väikesele printerile, lauaarvuti ja tavalise monitori ühendamine eeldab juba 180vatist seadet, mida samuti on võimalik Eestist osta.
  Küll aga saab 110vatise adapteriga printimistöö ära teha siis, kui on olemas sülearvuti, mille saab ühendada auto sigaretisüütajasse. Adapterit ennast paraku sigaretisüütajasse ühendada ei saa, sest see eeldab tugevamaid juhtmeid ja väga head ühendust. Seetõttu on seadmega kaasas ühe meetri pikkused jämedamad juhtmed, mis lõpevad nn krokodillidega. Nende abil ühendatakse seade otse akuklemmide külge.
  Suhteliselt väikese voolutarbimisega on olmeelektroonika. Kui ees pikem reis, saab enne magama minekut vaadata televiisorit, võimsust jagub isegi videomaki jaoks.
  Hirmu, et autoaku pärast mõneajalist telekavaatamist lõplikult ära kustub, ei ole. Adapterid on ehitatud nii, et kui autoaku vool langeb alla 11 voldi, lülitub seade välja. Seejärel jääb üle mootor käivitada ning generaatori abil aku ära laadida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.