Kristi Malmberg • 10. august 1999 kell 22:00

Erimeelsused tulumaksu osas

Koalitsiooninõukogu kogunes eile arutama ettevõtte tulumaksu kaotamist järgmise aasta alguses, mis riigieelarve kehva täitumise tõttu on muutunud küsitavaks. Nõukogu esimees Andres Tarand ütles pärast koosolekut, et lõplik otsus langetatakse järgmisel nädalal, kuid 2000. aasta algusest ettevõtte tulumaksu kaotamine on väga keeruline.

Ettevõtte tulumaksu kaotamist ei poolda Isamaaliit ja Mõõdukad. «Oleme majandusküsimustes koalitsioonis üksi jäänud,» nentis Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi.

Ligi sõnul vaadatakse koalitsioonilepe üle ja mitmest oma lubadusest peavad taganema ka Isamaaliit ja Mõõdukad.

Valitsusliit põhjendab lubaduste täitmata jätmist majandusarengute vale hindamisega. «Sellist majanduslangust ei osanud keegi ette näha,» väitis peaminister Mart Laar eile pressikonverentsil. «Loomulikult pole meeldiv oma lubadustest taganeda, aga tuleb lähtuda reaalsest olukorrast.» Laari sõnul on võimalik ka mõne teise valimislubaduse edasilükkumine. «Kuni midagi pole otsustatud, on sel teemal vara spekuleerida,» lisas ta.

Laari väitel pole koalitsiooni sees midagi traagilist siiski lahti ja kõik võimalikud erimeelsused lahendatakse.

Hetkel kuum