25. august 1999 kell 22:00

Urmas Laht ähvardab Eesti piiripunkte blokeerida

Järgmisel nädalal hakkab maaelu kriisitoimkond arutama kardinaalsemaid protestiaktsioone, sest on aru saanud, et demokraatlikul viisil ei soovi koalitsioon põllumajanduse probleemidega tegeleda, ütles toimkonna juht Laht eile.

Lahe sõnul on põllumehed tõsiselt arutanud piiripunktide blokeerimist.

«See on veidi äärmuslik, kuid meil ei ole enam muud üle jäänud,» rääkis Laht. «Muidugi ei toimu see päevapealt ja me arutame enne asja läbi naaberriikide Soome ja Lätiga.»

«Koalitsioon on negatiivse lisaeelarvega kärpinud põllumajandustoetusi ja soovitab ühineda Maailma Kaubandusorganisatsiooni kaubanduslepinguga, mis on põllumeeste jaoks ebasoodne ja tekitab maal täiendavaid pingeid,» rääkis Laht. «Samuti kavatseb valitsusliit vähendada järgmise aasta lisaeelarves otsetoetuste summasid.»

Maaelu kriisitoimkond avaldas eelmisel neljapäeval nördimust selle üle, et valitsusliit nurjas sama päeva hommikul riigikogu erakorralise istungi, kus pidid põhiteemana kõne all olema maaelu kriisist väljatoomise võimalused.

Valitsusliitu kuuluvate Isamaaliidu, Reformierakonna ja Mõõdukate hinnangul pole opositsiooni algatatud põllumajanduse kriisist väljatoomise otsuse-eelnõu arutamine põhjendatud, sest valitsusel on oma programm juba välja töötatud.

Autor: BNS

Hetkel kuum