ÄP fototoimetus • 26. august 1999 kell 22:00

Koda hoiatas maaklereid

Eile saatis Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja juhatuse esimees Kalev Roosiväli juhatuse nimel pressiteate, kus tauniti üleeile Äripäevas klientide tehingute maksuametile avaldamist propageerinud kinnisvarafirma Arco Vara maakleri Lauri Laanoja käitumist. «Ma loodan, et tegu oli Laanoja puuduliku oskusega sõnastada oma arvamust, vastasel juhul on küsitav tema sobivus töötada kinnisvaramaaklerina,» ütles Roosiväli, kes on ka Pindi Kinnisvara Tallinna büroo juhataja. «Koja kiiret reageerimist maakleri käitumisele võib käsitleda kui hoiatust kõikidele kinnisvaramaakleritele, kes soovivad kunagi maaklerite koja liikmeks saada,» sõnas Roosiväli.

Kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar kinnitas, et maaklereid on teadvustatud probleemi tõsidusest ning sarnaseid avaldusi Arco Vara töötajad ei enam ei tee. Maakleritelt küsitakse harva kommentaare, mistõttu oli tegu Laanoja-poolse arvamuse eksliku väljendusega, seletas Siimar. «Me kaitseme oma kliente,» kinnitas ta.

Üleeilses Äripäevas rääkis Laanoja, et ta on uurinud, miks maksuamet ei tunne huvi, kas kinnisvarafirma klient maksab üüritehingutelt makse.

Autor: ÄP

Hetkel kuum