• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatähelepanu all EVPd ja Norma

  Möödunud reedel oli peatähelepanu Tallinna väärtpaberibörsil suunatud Norma aktsiatele. Suurima osa börsisüsteemi kasinast 6 miljoni krooni suurusest käibest andnud aktsia kerkis 3,5% 47 kroonini. Viimati oli Norma aktsia nii kõrgel tasemel eelmise aasta juuni alguses. Investorite seisukohalt peab firma spekulatiivsete tagamaade tõttu pingsalt jälgima Autolivi edasist tegevust Norma suhtes.
  Investorit huvitab eelkõige, kas ebakindla Venemaa turu kõrvale on ettevõttel loota ka arvestatavate eksportturgude tekkimist. Muidugi on väga oluline ka see, kui kõrget hinda on nõus Autoliv poole Norma aktsiapaki eest maksma.
  Reedel olid väga aktiivsed veel erastamisväärtpaberid, mis üle 2 miljoni kroonise käibe juures tõusid 35 sendini ehk tasemeni, millega viimati kaubeldi eelmise aasta mais.
  ÄP indeksi viisid reedel alla pärast kauplemisaja lõppu tehtud tehingud Eesti Telekomi aktsiatega.
  Oluline päev oli eelmise nädala lõpus ka neil umbes 250 Eesti Näituste aktsionäril, kel avanes taas võimalus kuni 10. septembrini oma allesjäänud aktsiad enne ettevõtte börsilt lahkumist 12,50 krooni eest maha müüa.
  Tuletame meelde, et kaks aastat tagasi kui Eesti Näituste aktsia börsile tuli, emiteeriti 400 000 aktsiat hinnaga 60 krooni. See andis ettevõttele lisakapitali 24 miljonit krooni. See võrdus toona 25% Eesti Näituste aktsiapakiga ning tõstis ettevõtte turuväärtuse 96 miljoni kroonini. Praegune aktsia 12,5kroonine hind on ettevõtte turuhinda langetanud 40 miljoni kroonini. Investorid on kahe aastaga tublisti kaotanud -- isegi kui võtta arvesse ettevõtte makstud kobedaid dividende.
  Praeguse majandustegevuse juures toodab ettevõte aastas kasumit ligi 4 krooni aktsia kohta. See teeb tugeva rentaablusega Eesti Näituste aktsia P/E tasemeks 3--4, mis on piisavalt suur põhjus omanike ring kokku tõmmata ja kasum endale jätta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.