ÄP fototoimetus • 7. september 1999 kell 22:00

Ateenat ehmatas maavärin

Kreeka riigitelevisiooni eileõhtustel andmetel hukkus pealinna vapustanud 5,9pallises maavärinas 13 inimest, neist kolm last. Samas olid umbes 70 inimest suletud tehases Metamorphosi äärelinnas ja 50 töölist jäid lõksu kodutarvetega kauplevas poes.

Üle terve Ateena sai maavärinas tugevaid purustusi rohkem kui 100 hoonet. Olympic Airwaysi esindaja Londonis kinnitas Reutersile, et Ateena lennuväli töötab tõrgeteta.

Viimase 18 aasta jooksul Kreekat tabanud suurimas maavärinas sai kannatada ka turistide rajoon Plaka iidse Akropolise jalamil. Ajaloolised ehitised Akropolisel ja selle ümbruses jäid terveks. «Akropolis on üle elanud ka raskemaid maavärinaid,» kinnitas üks Akropolise valvuritest.

Ateena maavärin jääb oma tugevuselt alla augustis toimunud maavärinale Türgis, kus hukkus 15 000 inimest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum