• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma aktsia sattus löögi alla

  Pärast SKT numbrist põhjustatud mõnepäevast hinnatõusu asus üks osa investoreid eile kasumit võtma, viies enamkaubeldavate aktsiate hinnad sellega mõõdukale langusele.
  ÄP indeks läbis päevaga 0,29protsendise languse ja sulgus kauplemise lõppedes 321,8 punktil. Börsisüsteemi päevakäive oli keskpärane, küündides registreeritud 188 tehingus 14,05 miljoni kroonini.
  Suurem kukkumine leidis eile aset tööstussektoris -- ÄP tööstussektori indeks taganes päevaga 2,29% võrra. Langust tööstussektoris vedas rohkem kui 5% kukkunud Norma aktsia. Samas andsid omapoolse tubli panuse ka Estiko, Rakvere LK ja Kalevi aktsia, mille langusprotsendid jäid 3,6% ja 7,9% vahemikku. Ainsana suutis tööstussektori esindajatest päeva plusspoolel lõpetada Merko Ehituse aktsia.
  Omaette kommenteerimist väärib loomulikult sektori liidri, Norma aktsia käitumine. Viimasel ajal Avtolivi tehingu ootuses ülesmäge liikunud Norma aktsia hakkab tasapisi investorite huviorbiidist väljuma. Paradoksaalselt on tekkinud olukord, et tegelikult ei omagi Autolivi tehingu jõustumine või mittejõustumine Norma aktsiale lühiajaliselt enam kuigi määravat mõju.
  Kui tehing peaks jõustuma (mida peetakse enam tõenäoliseks), siis praeguste arvamuste kohaselt on selline ootus aktsia hinda juba sisse arvatud ja kuna puhtalt selle tehingu peale mänginud investorid tõttavad oma positsioone likvideerima, võib ette näha aktsia hinna langust. Tegelikult pole välistatud, et Avtolivi tehingule mänginud investorid on juba alustanud oma positsionide likvideerimist. Kui aga tehing peaks ära jääma, on väljumine Norma aktsiast oluliselt kiirem ja tagajärjed sellevõrra tõsisemad.
  Möödudnud reedese SKT näitaja otsene mõju aktsiaturule on vähehaaval raugemas ja turul tuleb hakata otsima uusi suunanäitajaid -- järgmisel kolmapäeval avaldab Eesti Pank pankade augustikuu tulemused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.