• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas teate juhtumit, kus ametnik on võtnud altkäemaksu?

  Olen kuulnud, et ametnikud võtavad altkäemaksu, aga see jutt on tavaliselt väga üldine. Sisetunne ütleb, et Eestis tuleb seda siiski ette, vähem küll kui mõnes teises Balti riigis, nagu olen välismaiste hankijate käest kuulnud.
  Ravimite hulgimüüjana tegeleme ravimite jagamisega apteekidele. Ravimiamet on see riiklik institutsioon, kellega peamiselt suhtleme ja kes meid kontrollib. Pean ütlema, et ses ametis pole lõhnagi korruptsioonist. Altkäemaksust pole ravimiametiga seoses üldse mõtet rääkida -- seal töötavad printsipiaalsed inimesed.
  Andmeid meedia poolt vahendamata juhtumitest mul ei ole.
  Olen olnud tööl mitmes firmas, aga minul isiklikult selliseid kogemusi pole, pole sellist vajadust kunagi ette tulnud. Aga kuulujuttude järgi pidi see tavaline olema. Räägitakse, et mitmes riigiametis töötataksegi seepärast, et palgale lisaks on võimalik pistist või muud meelehead saada.
  Tean neist ajakirjanduses avaldatu põhjal, endal ei ole seda ette tulnud. Firma pole kuigi palju kulutanud ametiasutuste uksi, pidev vastuseis on olnud kõigi meie ettevõtmiste suhtes. Aga ma ei pea ainult altkäemaksu korruptsiooniks, on ka teisi võimalusi -- poliitikute valimiskampaania toetamine ja selle kaudu kasu lõikamine, see, kuidas venitati kaabeltelevisiooni seaduse vastuvõtmisega. Või see, et Levicom pakkus Tallinna Kaabeltelevisioonist 5% linnale ja see saab konkursita õiguse rajada kogu linna hõlmav kaabeltelevisioonivõrk. Paraku ei leia ausaid inimesi, kes julgeksid tunnistada pistise pakkumist, sest pahameel pöördub nende, mitte altkäemaksuvõtjate vastu.
  Arvan, et altkäemaksu andmine ja võtmine toimib Eestis, aga mina pole selline ini-mene, kes kuskilt spetsiaalselt uuriks selliseid fakte või hakkaks mingit kuulujuttu kellelegi tõe pähe esitama. Meie oleme oma asju saanud ajada nii, et sellist vajadust pole ette tulnud ega ausalt öeldes ei ole meile ka sellist vihjet tehtud. Vastupidiseid juhtumeid on olnud, aga me ei ole seda teed läinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Isegi head tulemused suruvad minu lõheinvesteeringut vee alla
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Rootsi esitas taotluse NATOga liitumiseks
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.