• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pennu aktsiat kergitas teadja

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid eile, nädala esimesel kauplemispäeval valdavalt miinuspoolel. Ainsana lõpetas päeva plussis viimasel ajal aktsiaturul vähe tähelepanu leidnud Pennu CT aktsia. ÄP indeks sulgus esimest korda viimase seitsme kuu jooksul allpool 300 punkti taset.
  Pennu aktsia eilne tõus ei olnud juhuslik. Äripäevale teadaolevalt on toimumas teatav edasiminek Pennu plaanitava aktsiaemissiooni osas. Nimelt on Pennu üks pikaajaline kaasomanik, Rootsi kapitali esindav OÜ Vävars, näidanud üles soovi emissioon ära osta. Ilmselt on see informatsioon teada teistelegi peale Äripäeva. Ja keegi teadjatest otsustas seda eile börsil enda tarbeks kasutada. Summad olid muidugi tagasihoidlikud -- omanikku vahetas eile 2334 Pennu aktsiat koguväärtusega 37 344 krooni.
  Kogu börsi vallanud languse taustal suutis tähelepanu võita ka Merko Ehituse aktsia. Pole just tavapärane, et põhinimekirja aktsia hind päevaga ca 12% kukub, seda isegi põhinimekirja ühe ebalikviidsema aktsia puhul.
  Languse põhjustas ühe suure müügikorralduse tehinghaaval börsil läbisurumine. Õhtul sai korraldus järje ühe 48 000 aktsiase kaalutud hinnaga tehingu näol.
  Hoolimata sellest, et Merko Ehituse turukapitalisatsioon ulatub 140--150 miljoni kroonini ja et aktsiaga kaubeldakse börsi nimekirjas, on Merkol aktsionäre, kes käsutaksid 48 000 või rohkemat aktsiat, vaid kümmekond. Peale tuumikomaniku Merko Grupi võib neid kõiki määratleda kui finantsinstitutsioone. See muudab kaheldavaks spekulatsioonid, et müügikorraldus võib lähtuda ELL Kinnisvara aktsiate võõrandamisega seonduvast.
  Kommentaari lõpuks veidi positiivsemat. Telekomi aktsia tegi Londonis eile õhtupoolikul järsu tõusu, kerkides 84,6 kroonile. On põhjust arvata, et see tõus kajastub täna Tallinna börsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.