ÄP fototoimetus • 21 september 1999

Lisakaart A2T vea parandamiseks

Lisaks lugematutele testijatele ja veaparandustarkvarale on olemas arvuti lisakaarte, mis kõrvaldavad aasta 2000 (A2T) vea vanemates lauaarvutites. Üks neist, Y2K Doctor maksab 3000 krooni ja näeb välja nagu tavaline arvuti lisakaart. Lisakaart korrigeerib arvutit, et see näitaks ka pärast aastat 2000 õiget kuupäeva. NISTech Corporationi esindaja John Park ütles Äripäevale, et lisakaart saab hakkama enamuse PCde BIOSi programmi ja sisemise kella korrigeerimisega, kuid ei paranda teisi aasta 2000 tarkvara- ja riistvaravigu. Kaasasolev test kontrollib arvuteid üsna karmilt ja tunnistab enamuse vanematest probleemseteks. Muidugi tekib selajuures küsimus, kas maksab oma vanale arvutile kallis lisakaart osta või on mõistlikum juba uus arvuti muretseda.

Autor: ÄP

Hetkel kuum