Indrek Kald • 22. september 1999 kell 22:00

Uus Motorola toetab kõiki GSM-võrke

ooteaeg: kuni 150 tundi

kõneaeg: kuni 210 minutit

sagedus: GSM 900/1800/1900 MHz

kaal: 108 grammi

keeled: eesti, vene jt

hind: 6500 krooni

Motorola Timeport on esimene mobiiltelefon, mis töötab kõigis maailma GSM-mobiilsidevõrkudes. Uus telefon jõuab Eestis müüki novembris.

Motorola uue Timeporti tooteperekonna esindaja L7089 töötab lisaks sagedustele 900 ja 1800 megahertsi ka USAs ja Kanadas kasutatavas sagedusalas 1900 MHz. Esimese Motorola mudelina on Timeport varustatud infrapunaühendust (IrDA) võimaldava pordiga. Ühenduse arvuti, printeri või teise telefoniga saab luua infrapunakiire abil.

Lisaks kolmesageduslikkusele on Motorolal uuenduslik ka disain. Välimuselt meenutab see vägagi Nokia menumudelit 6110, erinedes pikema antenni ja suurema arvu klahvide poolest.

Motorolale iseloomulikult on Timeport varustatud eraldi klahviga kõneposti helistamiseks. Samuti pääseb eriklahviga enimkasutatavate toimingute menüüsse (telefonimärkmikust nime leidmine, SIM-kaardile nime lisamine, infrapunaühenduse aktiveerimine, aku laetuse näit, helilõikude ettemängimine, telefoni helina vaigistamine, lühisõnumi lugemine, vibreerimise sisse- ja väljalülitamine, suunamise sisse- ja väljalülitamine.) Iga kasutaja saab ise enimkasutatavate toimingute menüüd muuta. Samuti saab uuel Motorolal aktiveerida menüüst kümme funktsiooni häälvalimise abil.

Uus telefon võimaldab sarnaselt Motorola varasematele mudelitele salvestada kõnet kolme minuti ulatuses nummerdatud salvestustena. Seejuures saab salvestada kõne mõlemat osapoolt, kusjuures sissehelistajale antakse salvestamisest märku vastava signaaliga.

Häälvalimist saab seada 25-le telefoni märkmikus olevale nimele, aga mitte SIM-kaardi nimedele. Mugav lisavõimalus on ka sissetulevast kõnest märkuandmine vibreerimise abil. Miinusena on ka sellel Motorola mudelil ainult üks meloodia, ülejäänud on igasugu tirinad.

Kui varem salvestasid Motorola telefonid sissetulnud ja vastamata kõned ühte nimekirja, kus ei olnud võimalik neid eristada, siis Timeport märgistab loetelus vastamata kõned miinusmärgiga ja vastatud kõned plussmärgiga.

Disainilt sarnaneb uus Motorola Nokia mudeliga 6110.

Hetkel kuum